Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Blog Jiřího Novotného z MS: Kanada má našlapanej tým. Ale to my taky!

Hokejové šílenství odstartovalo. Česká republika je na nohou. Mistrovství světa je po jedenácti letech zpátky v srdci Evropy. V kádru trenéra Vladimíra Růžičky je i Jihočech Jiří Novotný. A ten si pro čtenáře Budějcké Drbny připravil blog ze zákulisí šampionátu.

Den 4: 4. května 2015

Vážení fanoušci, dneska jen velmi krátce. Čeká nás Kanada, na kterou se připravujeme celý den, a proto není ani čas sepsat něco delšího a já osobně potřebuju alespoň trošku klídek v den zápasu.

Ale nebojte se, zítra sepíšu něco obsáhlejšího.

Každopádně dneska jsme dost nažhavení a budeme makat na 120 %. Věřím, že je můžeme udělat! Bude to hodně těžký zápas, protože tu mají fakt našlapnej tým. Ale to my taky!

Držte nám pořádně palce a fanděte! Ať už na staďáku, nebo doma!

(na fotce zástup fanoušků, který na nás čeká před hotelem)

Jirka Novotný

Den 3: 3. května 2015

Druhý zápas, výhra a tři body. Myslím, že to byla zasloužená výhra. Zápas to byl ale těžký. Naštěstí nám vyšly přesilovky a dotáhli jsme utkání do vítěznýho konce. Bohužel do postele jsme se dostali zase až kolem jedné v noci. To je úděl večerních zápasů.

Ale chudáci trenéři. Myslím, že po zápase jsou víc zpocený jak my. Nemají to s námi občas jednoduchý.

Dneska jsme museli trénovat na Spartě. O2 arena je celej den zabitá a není kdy se tam dostat. V tomhle mají výhodu ti v Ostravě. Ale zmákli jsme, no. Teď už jen regenerujeme a sbíráme síly na zítřek proti Kanadě. Večer máme poslední meeting. Co jsem slyšel, tak Kanada tam má prej jen nějakýho Crosbyho. To je jedinej, o kterým jsme něco slyšeli. O ostatních si musíme sehnat nějaký info a videa.

Ne, teď vážně. Doufám, že to zítra nebude fičák a nebudeme si muset vzít šály. Vidím to optimisticky. Jarda Jágr má výbornou formu a věřím, že je zítra uděláme.

Fanděte dál!

(na fotce má sešitá brada s policisty... Šili mi ji přímo na střídačce, fakt paráda!)

Jirka Novotný

Den 2: 2. května 2015

Máme vstup do mistrovství za sebou. Jsme rádi, že to je konečně za námi. Myslím, že Růža se z toho včera musel zbláznit. Dát pět gólů a nevyhrát, to je velká škoda. Ale to je prostě hokej. Minutu před koncem člověk vede a nakonec rupne v nájezdech. Je to však začátek turnaje a s předvedenou hrou jsme celkem spokojený. Ono to půjde.

Do postele jsme se dostali až kolem jedné v noci, takže dnešní ranní rozbruslení bylo dobrovolné. Pak jsme koukli na včerejší zápas, ukázali jsme si chyby, něco si k tomu řekli a už večer zas vlítnem na Lotyše. Teď jdem všichni po obědě spát, nabrat síly a urvat tři body!

Držte palce!

(na fotografii zajímavost z našeho hotelu, kde máme živé maskoty... Králíci, olééé!)

Jirka Novotný

Den 0: 30. dubna 2015

Tak je to tu. Můj první díl blogu k letošnímu mistrovství světa, kterým bych vás chtěl provést a nechal vás tak trošku nakouknout do zákulisí mistrovství.

Dnes jsme měli poslední delší trénink, kde jsme ještě nacvičovali nějaké věci na zítra. Snad se nám zadaří a vstoupíme proti Švédům do mistrovství úspěšně.

Po tréninku jsme šli se všemi otevírat fanzonu, která je v Harfě. Bylo to super. Nás to ohromně bavilo a myslím, že lidi taky. Bylo fajn sejít se takhle s fanoušky, podepsat se a vyfotit se s nimi.

Zašli jsme si s kluky také na kafčo a už se pomalu snažíme soustředit na zítřek. Večer je volnější, a tak každý z nás už bude mít myšlenky jen na zítřejší zápas.

Fanděte a držte nám palce!

(na fotografii jsem s Jakubem Nakládalem, Petrem Koukalem a Petrem Čáslavou)

Jirka Novotný

Štítky Jiří Novotný, mistrovství světa, hokej, Praha, blog, fanoušci, Kanada, Vladimír Růžička, Evropa, Česko, Drbna.cz, Jaromír Jágr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blog Jiřího Novotného z MS: Kanada má našlapanej tým. Ale to my taky!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.