Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějčtí hokejisté nasázeli Slovanu šest gólů a zdatně hájí pozici lídra

Další tříbodový zisk vytěžili hráči ČEZ Motoru České Budějovice ze svátečního duelu s Ústím nad Labem. Dva nejlépe střílející celky WSM Ligy nasázeli před zraky téměř vyprodané Budvar Arény hned osm branek, z toho šest padlo do sítě hostujícího mužstva.

Úvodní dvacetiminutovka patřila gólmanům obou celků. Skvělými zákroky se blýskl jak domácí David Gába, tak na opačné straně kluziště i Jakub Soukup. K čistému kontu hostujícímu brankáři pomohla horní tyčka, kterou napálil v šesté minutě rozjetý Kuchejda, překonat jej ale nedokázali ani z otočky pálící Švihálek, hračička Nouza nebo nepřesně zakončující Pajič.

Gába musel vytasit skvělé zákroky proti dvěma pokusům Merty a širokým rozklekem zneškodnil šanci Kuchlera. Nejvíce se zapotil v poslední minutě - nejdříve Tenkrát místo do odkryté branky pálil jenom do tyče, následně opora Jihočechů zlikvidovala dorážku Ryse a další projektil Tenkráta. A Budvar Aréna dokázala mladíčka v masce za tyto brilantní zákroky náležitě ocenit hlasitým aplausem.

Zatímco v první třetině se motoráci prosadit nedokázali, v té druhé na ledě jasně dominovali a nastříleli Ústeckým hned čtyři branky. O tu vedoucí se už po sedmadvaceti sekundách hry postaral slovinský forvard Rok Pajič, k němuž se odrazil kotouč po šanci Kuchejdy, gólmana si položil na led a poprvé rozvlnil síťku.

Druhý gól padl ve 25. minutě, kdy Rob vyhrál buly, ujal se puku, nahrál mezi kruhy Lukáši Žálčíkovi a ten se střelou do horní poloviny branky nezmýlil. Za necelé čtyři minuty si vybral Soukup svou slabší chvilku, když zpoza hostující svatyně rozehrál podél hrazení jen ke Švihálkovi, který dlouho neváhal, namazal úplně volnému Lukáši Žálčíkovi a také jeho další střela švihem skončila v ústecké kleci - 3:0.

Před odchodem do kabin se radovali svěřenci koučů Jihočechů Rosola a Bělohlava ještě jednou, a to přesně v čase 37:51. Švihálek vypálil od modré, do jeho rány jen vložil hokejku kapitán Josef Straka a Soukup lovil kus gumy zpoza svých zad počtvrté.

I když se závěrečná perioda mohla jen dohrávat, nakonec v ní padly další čtyři góly. Vlastně pět, ale branka hostů ve 43. minutě nebyla kvůli posunuté Gábově kleci uznána. O pátou trefu Motoru se nedlouho poté postaral znovu Josef Straka, který místo přihrávky Heřmanovi napřáhl až ke stropu haly a vymetl pavučiny v růžku branky Slovanu.

Využití přesilovek měly České Budějovice tentokrát stoprocentní. V jediné početní výhodě domácích si totiž vyměnil Suchánek přihrávku s Tomášem Nouzou a ten z pravého kruhu zvýšil na 6:0. Když už to vypadalo, že David Gába udrží čisté konto, několik minut před koncem přinesly kombinace Kubici s Davidem Tůmou ovoce. Druhý zmiňovaný se trefil hned dvakrát v rozmezí dvou a půl minuty a v přesilovce uzavřel skóre utkání 18. kola WSM ligy na 6:2.

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): „Měli jsme špatnou první třetinu, zasloužili jsme si ji prohrát. Soupeř nás přestřílel, ze čtrnácti pokusů bylo osm gólových. Naši útočníci nepomáhali obráncům. Nástup do druhé dvacetiminutovky ale byl úplně jiný a to zápas rozhodlo. Pak už jsme utkání v klidu dohráli.“

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): „Myslím, že výsledek 6:2 tomu, co se dělo na ledě, neodpovídá. V první třetině jsme měli o jednu až dvě vyložené šance víc. Bohužel jsme ale branku nedali, a tak o zápase rozhodla druhá třetina, v níž jsme udělali strašně hloupé chyby a takové mužstvo, jako je Motor, je zákonitě potrestá. Snažili jsme se hrát na čtyři pětky, jelikož zítra máme další důležitý zápas, který potřebujeme vyhrát.“

Druhá nejvyšší tuzemská hokejová soutěž pokračuje pro Jihočechy tuto sobotu v Kadani. Další utkání na vlastním ledě sehrají motoráci až v pondělí 9. listopadu se Šumperkem.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slovan Ústí nad Labem 6:2 (0:0, 4:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 21. Pajič (Kuchejda, Babka), 25. Žálčík (Rob), 29. Žálčík (Švihálek, Rob), 38. Straka (Švihálek, Rob), 44. Straka (Vráblík), 53. Nouza (Suchánek) - 55. Tůma (Kubica, Merta), 58. Tůma (Kubica). Rozhodčí: Dědek - Polák, Rampír. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:1. Diváci: 6341.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Mucha, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Zíb, Žovinec, Kříž - Kuchejda, Pajič, Babka - Nouza, Straka, Heřman - Žálčík, Rob, Švihálek - Guman, Škoda, Prokeš. Trenér Petr Rosol.

HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Kosina) - Pohl, Smetana, Vágner, Brož, Látal, Bernad, Skočovský - Tůma, Kubica, Merta - Tenkrát, Kloz, Rys - Dalecký, Melka, Kuchler - Křivohlávek, Kopta, Navarra. Trenér Miroslav Mach.

Průběžné pořadí WSM Ligy po 18. kole: 1. MOTOR (40 bodů), 2. Kladno (35), 3. Slavia Praha (35), 4. Jihlava (32), 5. Kadaň (31), 6. Třebíč (29), 7. Prostějov (28), 8. Přerov (24), 9. Ústí nad Labem (24), 10. Benátky nad Jizerou (23), 11. Litoměřice (23), 12. Havířov (21), 13. Most (18), 14. Šumperk (15).

Štítky HC Slovan Ústí nad Labem, SK Dynamo České Budějovice, FK Ústí nad Labem, Budvar aréna, Josef Straka, David Gába, Jakub Soukup, Tomáš Nouza, Rok Pajič, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí hokejisté nasázeli Slovanu šest gólů a zdatně hájí pozici lídra  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.