Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Budějcký Motor veze z jihlavského pekla tři body!

Šest a půl tisíce diváků, z toho třetina fanoušků Motoru, dorazila v sobotu na Horácký zimní stadion v Jihlavě, kde proti domácí Dukle nastoupil průběžně druhý tým prvoligové tabulky z Budějc. Díky skvělému výkonu a fantastické podpoře svých příznivců vyhráli Jihočeši v poměru 4:1!

ONLINE: Motorácká invaze na hokej do Jihlavy

Hosté prožili začátek jako z říše snů. Hned po úvodním buly Duklu sevřeli v jejím obranném pásmu, uzdravený Kuchejda objel Halászovu branku, namazal volnému Roku Pajičovi a slovinský útočník se po čtyřiatřiceti sekundách hry trefil přesně k pravé tyčce - 0:1.

Domácí tým tahal prakticky celou první třetinu za kratší konec a gólmana Motoru Bláhu vážněji ohrozil jen v 10. minutě Zeman. Zato Jihočechům se dařilo i v oslabení. Po vyloučení Semráda krátce před pauzou předvedl hned dvě hrubky za sebou obránce Jihlavy Dobrovolný, přihrál Michalu Švihálkovi, který samostatný únik proměnil - 0:2.

Dukla svůj výkon ve druhé třetině zlepšila a mnohem častěji se dostávala do útoku. Jenže favorizovaný soupeř hrál v naprostém klidu, výborně bránil a při jihlavských přesilovkách dokázal čas pořádně natahovat. Ondřej Bláha navíc chytal v naprostém klidu, takže i po čtyřiceti minutách si Budějce držely vcelku bezpečný dvoubrankový náskok.

Hráči z Vysočiny si zkomplikovali svou situaci hned na začátku poslední části hry. Důras zahrál vysokou holí, což potrestala ve 42. minutě přesilovková formace Motoru po ose Heřman - Straka a Tomáš Nouza. Nejproduktivnější hokejista první ligy tak zvýšil na 3:0 pro České Budějovice.

V dalších minutách měli zajímavé příležitosti Rob a Heřman, ani jeden z budějckých forvardů však na Halásze nevyzrál. Motoru se nepovedla ani přesilovka pěti proti třem, a tak s přibývajícím časem se začali osmělovat i jihlavští hokejisté. Zatímco trestné střílení Jergla ještě Bláha vychytal, na dorážku Marka Prokše v 55. minutě, když Dukla hrála v početní výhodě, už nestačil.

To však bylo ze strany domácího celku všechno, a i když zkoušel v posledních dvou minutách hru bez brankáře, na svého rivala se už nedotáhl. Naopak Tomáš Nouza se v čase 58:23 zmocnil puku a zpečetil výsledek utkání, které hrály oba týmy v retro dresech, na 4:1.

AUDIO: Luboš Rob mladší po vítězném zápase s Duklou Jihlava

Po nedohraném 40. kole první ligy dokázali motoráci stáhnout náskok suverénního Chomutova na devět bodů a drží stále stříbrnou příčku tabulky. Další prestižní zápas je čeká příští týden ve středu od 17:30 na domácím ledě proti třetí Horácké Slavii Třebíč.

HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor České Budějovice 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 55. Prokš (Schejbal, Čáp) - 1. Pajič (Kuchejda), 20. Švihálek, 42. Nouza (Straka, Heřman), 59. Nouza (Heřman). Rozhodčí: Mrkva, Přikryl - Bryška, Skopal. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6475.

HC Dukla Jihlava: Halász - Čermák, Štebih, Dobrovolný, Schejbal, Kaláb, Čáp - Čachotský, Zeman, Matai - Melenovský, Důras, Jergl - Maliník, Březina, Prokš - Mikeš, Vyloužil, Malec. Trenér Petr Vlk.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha - Mucha, Žovinec, Škopek, Vráblík, Semrád, Chmelíř, Suchánek, Punčochář - Nouza, Heřman, Straka - Pajič, Švihálek, Kuchejda - Boháč, Bárta, Přibyl - Prokeš, Vaniš, Rob. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 40. kole: 1. Chomutov (87 bodů), 2. MOTOR (78), 3. Třebíč (75), 4. Kladno (72), 5. Litoměřice (72), 6. Havířov (66), 7. Kadaň (63), 8. Jihlava (62), 9. Benátky nad Jizerou (56), 10. Šumperk (55), 11. Ústí nad Labem (51), 12. Most (40), 13. Prostějov (30), 14. Havlíčkův Brod (27).

 

Štítky hokej, HC Dukla Jihlava, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 40. kolo, Madeta Motor České Budějovice, České Budějovice, Tomáš Nouza, Ondřej Bláha, Luboš Rob, Piráti Chomutov, SK Horácká Slavia Třebíč, Rytíři Kladno, HC Slovan Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký Motor veze z jihlavského pekla tři body!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.