Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

David Servis zvítězil 7:3 a vyrovnal finálovou sérii krajské ligy

V sobotu se ve večerních hodinách v Hokejovém centru Pouzar odehrál druhý zápas finále krajské ligy v hokeji. David Servis prohrával v sérii, která se hraje na dva vítězné zápasy, 0:1 a musel tak na domácím ledě IHC Písek porazit.

V základní části Davis Servis zdolal Písek 7:3 na domácím kluzišti, zatímco venku podlehl 2:3. A první finálový zápas se také více podařil píseckým hráčům, když svého budějckého soka skolili 4:1.

Druhý zápas začal v opatrném tempu a ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Bezbrankové skóre změnil tři sekundy před vypršením přesilové hry Jaroslav Korbela – 1:0. O dvě branky odskočili servisáci na začátku 8. minuty, po trefě beka Tomáše Tupého – 2:0. Do konce třetiny se však podařilo Písku snížit po trefě Karla Mošovského – 2:1.

Od začátku druhé třetiny uplynulo něco málo přes tři minuty a David Servis šel opět do vedení o dvě branky. Svou druhou přesilovku využil Jaroslav Korbela – 3:1. Písek však reagoval také využitou přesilovkou z hole svého kapitána Davida Mazance – 3:2. Poté Lukáš Sumerauer vysunul do samostatného úniku Davida Nedorosta, který se nemýlil – 4:2. Hráči David Servisu tak dokázali skórovat i v oslabení.

O minutu později si dva posledně jmenovaní role vyměnili a krásnou akcí na jeden dotek zvýšili na 5:2. Minutu před koncem druhé části zkompletoval hattrick Jaroslav Korbela a do šaten se šlo za stavu 6:2 pro domácí.

Třetí třetina se už spíše dohrávala a došlo pouze ke kosmetickým úpravám skóre. Nejprve snižoval na 3:6 písecký Jan Řehoř. Konečnou podobu výsledku dal svojí druhou brankou Tomáš Tupý – 7:3.

„Dnes při nás stálo i malinko štěstí, ale vyhrát jsme si zasloužili. Zlomovým okamžikem byl gól Davida Nedorosta,“ dodal Lukáš Sumerauer.

Série se tak stěhuje zpátky do Písku, kde se v dnes od 17:00 rozhodne, který z týmů bude bojovat dál o postup do 2. ligy.

HC David Servis – IHC Písek 7:3 (2:1, 4:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Korbela (Hanzal, Šulčík), 8. Tupý (Sumerauer, Chaloupka), 24. Korbela (Hanzal, Tupý), 33. Nedorost (Sumerauer), 34. Sumerauer (Nedorost), 40. Korbela (Hanzal, Šulčík), 55. Tupý (Hanzal, Korbela) – 14. Mošovský (Novák), 25. D. Mazanec (Gába), 50. Řehoř (Mazanec). Rozhodčí: Talpa, Slavík - Mitáš, Oudes. Vyloučení: 10:7. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváků: 350. ​Stav série: 1:1

HC David Servis: Jágr - Vomela, Chaloupka, Tupý, Mrázek, Zíka, Říha - Nedorost, Sumerauer, Cikán, Šulčík, Hanzal, Korbela, Pražák, Fleischmann, Mikeš. Trenér Roman Fousek.

IHC Písek: Pipek (41. Kafka) - Mazanec, Jirků, Procházka, Kudrna, Procházka, Hřebíček, Volf - Mošovský, Novák, Gába, Slavík, Jungbauer, Řehoř, Vlk, Ciboch, Duchoň. Trenéři Roman Vlček a Jan Kudrna.

Autoři | Foto Ján Honza

Štítky David Servis, krajská liga, hokej, IHC Písek, finále, Jaroslav Korbela, Písek, IHC KOMTERM Písek, Jan Kudrna, Jaromír Jágr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis zvítězil 7:3 a vyrovnal finálovou sérii krajské ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.