Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejový brankář Salák: Před Haškem musí každý smeknout

Český gólman hokejistů Färjestadu Alexander Salák se chystá na reprezentační turnaj LG Hockey Games, o mistrovství světa ale nepřemýšlí. Já jsem hlavně rád, že tu můžu být s týmem, řekl na úterním srazu národního týmu v Holešovicích.

Čtyřiadvacetiletý Salák vládne brankářským statistikám ve švédské Elitserien, do podvědomí českých fanoušků se však zatím příliš nedostal.

To se může změnit po třetím podniku Euro Hockey Tour v této sezoně, jenž začíná ve čtvrtek právě ve Švédsku. 
"Je pravda, že mě lidi v Česku dosud moc neznají. Teď se jim můžu zase ukázat, aby věděli, jak vlastně chytám," poznamenal strakonický rodák.
 
Naposledy reprezentoval na jaře roku 2009, kdy se účastnil kempu před mistrovstvím světa. Na šampionát ale nejel. "Od té doby jsem už v reprezentaci asi být mohl, ale měl jsme nějaké zdravotní komplikace, tak jsem se dočkal až nyní. Jsem šťastný, že můžu opět vidět tolik skvělých hráčů," pravil Salák.
 
O své případné účasti na letošním mistrovství světa na Slovensku se bavit nechtěl, evidentně v ni nevěří. "Máme spoustu skvělých gólmanů, třeba Dominika Haška. Co předvádí, je prostě úžasné. Klobouk dolů. Vůbec nevadí, kolik je mu let. Co by ostatní brankáři dali za to, aby měli tolik čistých kont... Každý před ním musí smeknout," řekl uznale.
 
Ve Färjestadu může být naprosto spokojený. Jeho tým je momentálně na třetí příčce tabulky, on sám chytá ve výtečné formě. 
"Chvíli trvalo, než si věci sedly tak, jak mají. Ale že teď hraji zrovna nějak skvěle, to bych neřekl. Vždycky se snažím chytat puk a teď to prostě vychází," usmál se Salák, jenž do Švédska zamířil v létě minulého roku z Floridy. Tam však hrál převážně na farmě v AHL.
 
"Jestli mi švédský styl vyhovuje více, nevím, možná ano. Je tam méně cestování než v zámoří, nehraje se tolik zápasů… To mi vyhovuje určitě. Navíc lidé tam jsou v pohodě, vládne tam přátelské prostředí. Švédsky ale zatím umím jen nadávat,“ přiznal bezelstně.
 
Autor: Ondřej Huml

Štítky Alexander Salák, Dominik Hašek, Mistrovství světa v ledním hokeji, Sweden Hockey Games, Holešovice, Švédsko, Svenska hockeyligan, Euro Hockey Tour, Česko, Florida Panthers

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový brankář Salák: Před Haškem musí každý smeknout  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.