Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kádrem poloviční, góly už ne. Rybníkáři s Rusy prohráli

Prakticky každé hokejové utkání, ve kterém lze jenom náznakem najít souboj mezi Českou republikou a Ruskem, vykazuje známky rivality mezi oběma týmy. Tentokrát tomu ale bylo jinak. Přestože se hráči chtěli předvést, panovala mezi nimi přátelská atmosféra.

Řeč je o amatérském zápase, který se v pátek večer odehrál na ledovém kolbišti Hokejového Centra Pouzar. Pozvání přijal ruský celek HC Berkut, jehož hráči podstatnou část roku žijí v Praze. Oponentem mu nebyl jeden z týmů Rybníkářské hokejové ligy, ale rovnou výběr nejlepších hráčů.

Ti se tak například postavili proti obránci Arturu Oktjabrevovi. Jednačtyřicetiletý bek je bývalým profesionálním hráčem, který byl dokonce v roce 1992 draftován Winnipegem Jets do NHL. Tam se však nikdy neukázal. Nejlepší léta prožil na přelomu tisíciletí hlavně v Ladě Togliatti. V barvách Ruska se také objevil na světovém šampionátu.

První třetina střetnutí moc zajímavých šancí nenabídla, oba soupeři se spíše oťukávali a čekali, co předvede jejich protivník. Nebylo divu, Berkut se nemohl pouštět do nějakých bezhlavých akcí, protože část kádru zdržela na cestě dopravní situace, a tak byl na jejich střídačce dostatek volného prostoru. Pak už ale došlo i na branky. Hosté svou kvalitu potvrdili a nasázeli jich půltucet, tedy rovnou dvakrát tolik než Češi.

Za rybníkáře se prosadil například Jakub Kubín, který v letošní sezoně zatím čeká na bodový příspěvek týmu HC Trendy. Jinak je na tom druhý střelec Radek Hauser, tomu se v dresu HC Warriors daří a bodově táhne své družstvo. Výčet uzavírá Jan Piskáček, jenž už dokonce v probíhajícím ročníku zaznamenal za HC Dlaždiči hattrick.

Nejdůležitější ale bylo, že si spolu po duelu oba týmy společně sedly k jednomu stolu, aby si příjemný večer zpestřili i chutným jídlem a pivem, na které se všichni těšili nejvíce. Rusy nevyjímaje.

Výběr Rybníkářské hokejové ligy - HC Berkut 3:6

Výběr RHL: Nevařil - Picek, Sekyra, Jílek, Homolka, Šulista, Brůžek - Kubín, Vitera, Radouch, Krátký, Hauser, Piskáček, Lacina, Hrubý.

Výběr HC Berkut: Maško - Oktjabrev, Ulbricht, Korenuchin, Bauer, Avděnko - Tarasov, Vlk, Pospelov, Čerkasov, Chrapak, Sidorov.

Štítky hokej, Výběr Rybníkářské hokejové ligy, HC Berkut, Hokejové Centrum Pouzar, přátelské utkání, České Budějovice, Rusko, Česko, Jan Piskáček, National Hockey League, Winnipeg Jets, HC Lada Togliatti, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kádrem poloviční, góly už ne. Rybníkáři s Rusy prohráli  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.