Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po sedmi zápasech je konec. Motor u rebelů nebodoval

Bez Straky s Kuchejdou odcestovali na Vyšočinu hokejisté Českých Budějovic k dalšímu boji základní části první ligy. Po cestě je padlý strom nezastavil, s Rebelem to však bylo jiné. Jediná branka na konci druhého dějství rozhodla o kapitulaci Motoru na ledě posledního.

Podobně jako hráči Dynama začali hokejisté Motoru v havlíčkobrodské Kotlině. Tedy aktivně. Po úvodním Vanišově pokusu měl velkou šanci v šesté minutě Rob, snahu umístit puk do poloodkryté klece mu zhatil domácí Sedlák.

Pak se ke slovu dostali rebelové, na Gábu však nedokázali vyzrát postupně Tomek, Milfait a dobře známý Babka. Po jeho příležitosti okamžitě otočil hru aktivní Rob, nedokázal se ale prosadit. Krátce nato zkoušel dostat za ležícího gólmana Nováka kotouč Švihálek, ani on neměl potřebné štěstí. V závěru třetiny ještě dvakrát mířil mimo Nouza.

Druhá část moc zajímavostí ve své úvodní polovině nenabídla. Dvaatřicátá minuta byla pro Motor hodně šťastnou, Sedláček s Kozlík marně zkoušeli vsítit první branku. O dvě minuty později nebylo znovu přáno Nouzovi, který jen o milimetry nepřekonal Nováka. Trefil totiž tyč.

Za čtyřiačtyřicet sekund ji orazítkoval Sedláček a diváci v Havlíčkově Brodě stále marně vyhlíželi gól. Na kraji osmatřicáté minuty ji sice ještě nepřineslo přečíslení Sedláčka s Kozlíkem, necelou minutu poté se však domácí mohli radovat. Kombinační hra v útočném pásmu Rebelu hostům moc nevoněla, Babka našel zpoza branky volného Aleše Padělka, kterého špatně hlídal Švihálek, a ten procedil puk za záda Gáby. Domácí šli do kabin spokojenější.

Budějčtí ale do třetí periody vstoupili odhodlaní alespoň vyrovnat. Blízko k tomu měl ve 44. minutě Prokeš, jenž nedokázal v těsné blízkosti havlíčkobrodského muže s maskou bekhendem skórovat. V následné přesilové hře Motoru nejdříve Melka zazvonil o tyč, následně se neprosadil Žovinec a v plném počtu i Přibyl.

Ze strany hostů to začínala být křeč. Do útočného pásma se dostávali, jenže v cestě jim stála formovaná obrana rebelů. Dělovky Semráda s Heřmanem se v pětapadesáté minutě neujaly, těsně před koncem ani projektil zkušeného kameramana Vráblíka, který natočil, jak hráči po cestě na utkání odklízeli padlý strom. Jihočeši po sedmi zápasech nebodovali.

Další zápas čeká hokejisty Motoru již v pondělí. Do Budvar Arény zavítá Salith Šumperk. Duel začíná tradičně v 17:30.

HC Rebel Havlíčkův Brod - ČEZ Motor České Budějovice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 39. Padělek (Babka, Seman). Rozhodčí: Talpa - Maštalíř, Svoboda. Vyloučení: 6:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 763.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák (Barus) - Parýzek, Sedlák, Pavlíček, Sklenička, Janáček, Jelínek, T. Semrád - Tomek, Melka, Rousek - Seman, Padělek, Babka - Milfait, Troliga, Minárik - Chlubna, Sedláček, Kozlík. Trenér Vladimír Jeřábek.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Vráblík, Punčochář, Žovinec, Mucha, M. Semrád, Chmelíř, Suchánek - Švihálek, Pajič, Boháč - M. Heřman, Rob, Nouza - Prokeš, Bárta, Vaniš - Přibyl. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 42. kole: 1. Chomutov (90 bodů), 2. MOTOR (80), 3. Třebíč (79), 4. Kladno (75), 5. Litoměřice (72), 6. Havířov (71), 7. Jihlava (68), 8. Kadaň (66), 9. Benátky nad Jizerou (59), 10. Šumperk (56), 11. Ústí nad Labem (54), 12. Most (46), 13. Havlíčkův Brod (30), 14. Prostějov (30).

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, HC Rebel Havlíčkův Brod, hokej, první liga, prohra, David Gába, Madeta Motor České Budějovice, hokejista, Aleš Padělek, Salith Šumperk, HC Dynamo Pardubice, Havlíčkův Brod, Rytíři Kladno, HC Dukla Jihlava, Piráti Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po sedmi zápasech je konec. Motor u rebelů nebodoval  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.