Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pochod fanoušků a mač s Kladnem: Budějce ožijí hokejem!

Hokejoví fanoušci se konečně dočkali! V půl šesté nastoupí nový tým Radka Bělohlava s prozatímním názvem CB Hokej 2013 do svého premiérového zápasu v Budvar Aréně. Tréninkový maraton přijedou do Budějc zpestřit extraligoví Rytíři Kladno.

Kdo ještě o přátelském utkání neslyšel, určitě se k němu informace o znovuzrození Motoru donese díky odpolednímu pochodu fanoušků budějckých hokejistů ulicemi města. Jen nálada bude úplně jiná, než při obou červnových akcích.

„Jde nám o propagaci nově vzniklého klubu. Pokud lidi neví, že se ten přátelák dneska bude hrát, určitě to po městě hned uslyší,“ říká Pavel Vágner, šéf fanklubu českobudějovických hokejistů, jenž bude sám před začátkem pochodu prodávat lístky na duel s Kladnem za 50 Kč.

Sraz je ve čtvrt na čtyři na Lannovce u vlakového nádraží, odkud v 16 hodin zamíří několik stovek příznivců nejrychlejší kolektivní hry na světě přes náměstí až před zimní stadion.

„Ještě před rokem 2000 se chodilo aspoň po hokeji hromadně domů. Ať se vyhrálo nebo ne, lidi vyrazili v průvodu okolo věznice k náměstí, pak Krajinskou a končilo se u Mariánského. Bylo to vždycky super, ještě se zafandilo, lidi pokecali... Tak proč to teď nezkusit opačně?“ vzpomíná Pajky na fanouškovskou tradici.

Pět minut před začátkem zápasu s Kladnem se pak v Budvar Aréně chystá slavnostní okamžik. Až když vyjedou oba týmy na led, publikum se dozví název klubu a poprvé uvidí jeho nové logo. Divácká kulisa nejspíš bude velmi slušná! Během pondělí z pokladen zimáku zmizelo v předprodeji přes 800 lístků!

Tak přijďte fandit i vy, hokej v Budějcích žije!

Soutěž o deset vstupenek

Pro fanoušky máme díky spolupráci s partou Radka Bělohlava připravených deset vstupenek na dnešní zápas, které si pět šťastlivců rozdělí rovným dílem mezi sebe. Stačí zodpovědět do 14. hodiny následující otázku e-mailem na elektronickou adresu soutez@budejckadrbna.cz a počkat, zda budete vy jedním z vylosovaných.

V neděli jedou hokejisté do Německa. S jakým týmem budou hrát?

A) EC Hannover Indians
B) ETC Eispiraten Crimmitschau
C) ESV Kaufbeueren

Do zprávy nezapomeňte připsat vaše jméno a telefonický kontakt. To proto, abychom se mohli s výherci bezprostředně po losování spojit.

SOUTĚŽ SKONČILA

Hokejisté Českých Budějovic sehrají v neděli přátelské utkání s týmem ETC Eispiraten Crimmitschau. Správně je tedy možnost B.

Po dvou volných vstupenkách na dnešní zápas proti Kladnu vyhrávají čtenáři Viktor Jura, Michal Kasanda, Kateřina Matušová, Jan Viktora a Zuzana Mocová. Blahopřejeme!

Štítky hokej, CB Hokej 2013, skupina Radka Bělohlava, pochod fanoušků, přátelský zápas s Kladnem, Rytíři Kladno, Budvar aréna, Radek Bělohlav, České Budějovice, hokejista, Madeta Motor České Budějovice, vstupenka, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pochod fanoušků a mač s Kladnem: Budějce ožijí hokejem!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.