Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výkon bez ostychu. Motor v Olomouci prohrál, ale herně nepropadl

Vstup do soubojů o extraligovou příslušnost Motoru nevyšel úplně podle představ. Budějčtí se sice na Hané nemusí za svůj výkon stydět, v poslední desetiminutovce ale neodolali zvýšenému náporu domácího celku a prohráli 2:4. Los jim ale nabízí dvě příležitosti na reparát před vlastním publikem.

Bojácně vstoupil Motor do prvního barážového utkání. Olomouc působila lépe připravená a vytvářela si více šancí než Jihočeši. Vše se potvrdilo v páté minutě. Jaroměřský našel mezi kruhy najíždějícího Jakuba Mataie, který si pohrál s Bláhou a v klidu zasunul kotouč za jeho záda.

Hosté se osmělili až ve druhé polovině třetiny. Na bombu Straky od modré čáry ale Trvaj dobře viděl. Navýšit vedení se ze stejné pozice jako Matai pokoušel Kucharczyk, gólman Budějc si ale pohlídal i následnou dorážku.

Jako vyměnění nastoupili svěřenci Petra Rosola do druhé periody. Ve třiadvacáté minutě slavilo jejich snažení úspěch. Při akci dvou na jednoho si Straka vyměnil puk s Danielem Boháčem, který jej přesně umístil nad lapačku Trvaje.

Kohouti se probudili za čtyři minuty. Buc přihrál zpoza branky volnému Janu Knotkovi, jenž vymetl horní růžek klece Českých Budějovic. Hanáci byli znovu na koni.

Ne však dlouho. V osmadvacáté minutě vypálil od modré čáry Žovinec, před Trvajem v tu dobu skvěle clonil David Kuchejda, který puku ještě změnil dráhu letu a vyrovnal tak na 2:2. Třetina pak byla rozkouskována vyloučeními, ta však zůstala nevyužita.

Ve třetí části se jako první mohli prosadit hráči Motoru. Po faulu Patery se snažili procedit puk za záda Trvaje obránci Růžička a Vráblík, jenže jak už je v posledních zápasech zvykem, trefovali spíš hráče Olomouce. Následný závar na druhé straně musel i s notnou dávkou štěstí řešit Bláha.

Slabší chvilku si vybral jihočeský muž s maskou necelých osm minut před koncem. Krom toho, že Jiřího Řípu neuhlídali dva obránci, ponechal Bláha drobnou mezírku mezi betony, kam se olomoucký střelec z otočky trefil.

Rozhození hosté vzápětí inkasovali ještě jednou. Hned po vhazování pálil od modré čáry Škůrek, jehož střelu tečoval střelec druhé branky Olomouce Jan Knotek a hodně přiblížil své spoluhráče k zisku třech bodů.

Po seknutí Bláhy ještě mohli Budějčáci snížit v přesilové hře, ale její nevyužití znamenalo, že šance na úspěch mizela v dáli. Mora si závěr pohlídala a do barážové tabulky si připsala první vítězství.

České Budějovice budou pokračovat v boji o extraligu hned v pátek. Do Budvar Arény přijede HC Slavia Praha. Zápas začne v 17:30.

HC Olomouc - ČEZ Motor České Budějovice 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Matai (Jaroměřský, Herman), 26. Knotek (Buc, Majeský), 53. Řípa (Majeský), 55. Knotek (Škůrek) - 23. Boháč (Straka), 28. Kuchejda (Pajič, Žovinec). Rozhodčí: Hribik, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:4 + Herman (OLO) 10 min. za naražení zezadu. Využití: 0:1. Diváci: 3552.

HC Olomouc: Trvaj (Urbisch) - Vyrůbalík, Majeský, Ondrušek, Škůrek, Jaroměřský, Houdek, Rašner - Laš, Knotek, Buc - Řípa, Marosz, Kucharczyk - Matai, Herman, Pekr - Dlouhý, Patera, Jergl. Trenér Petr Fiala.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Růžička, Semrád, Škopek - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Boháč - Bárta, Rob, Přibyl - Marek, Trummer, Pašek - Švec. Trenér Petr Rosol.

Pořadí barážové tabulky: 1. Olomouc (3), 2. Slavia (3), 3. Chomutov (0), 4. MOTOR (0)

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, HC Olomouc, hokej, baráž, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, Jan Knotek, Haná, Daniel Boháč, David Kuchejda, Petr Rosol, HC Slavia Praha, Piráti Chomutov, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výkon bez ostychu. Motor v Olomouci prohrál, ale herně nepropadl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.