Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vyrovnáno! Motor napodruhé zabral a připisuje si premiérové vítězství v play-off

Tak takhle by to šlo! Podstatně lepším výkonem než ve středu se prezentovali hokejisté Motoru ve druhém utkání čtvrtfinále první ligy proti Benátkám nad Jizerou. Jihočeši byli aktivnějším mančaftem a zcela po zásluze ovládli domácí odvetu v poměru 4:0. Dvěma brankami se blýskl slovinský útočník Rok Pajič.

Téměř celou první třetinu domácí i díky dvěma přesilovým hrám mačkali Benátky v jejich obranné třetině, gól však ne a ne přijít. První velkou šanci měl Nouza, neúspěšný byl v 11. minutě také Vráblík a hlavně v 15. minutě unikající Přibyl, který přestřelil.

O slovo se tak přihlásili Středočeši, kterým se povedlo Jassem nastřelit tyčku Bláhovy svatyně a poté se v čase 16:00 radovali z vedoucí branky, rozhodčí ji ale správně neuznal, jelikož byla dosažena díky úmyslnému kopnutí. Po úvodním dějství tak byl stav bezbrankový.

Fotbalový výsledek svítil na tabuli nad ledem ještě dlouho. Přestože domácí pokračovali ve slušném výkonu, pevnou benáteckou tvrz v čele se spolehlivě chytajícím Vaněčkem nedokázali prolomit. Gólman hostů se vytáhl hlavně proti Strakovi.

Velké emoce vyvolaly ve druhém dějství výroky rozhodčích, především pak podražení Nouzy ve 33. minutě, kdy se motoráci dožadovali trestného střílení. Muž v pruhovaném byl opačného názoru. Hrálo se čtyři na čtyři, ale jakmile se už dříve vyloučený Pajič vrátil na led, Dušan Žovinec napřáhl od modré a puk proletěl až do sítě - 1:0. Byla to navíc jeho premiérová branka v dresu Motoru.

Nepovedená premiéra v play-off byla v poslední části hry definitivně zapomenuta a téměř šest tisíc fanoušků skandovalo svému týmu ve stoje. Na začátku třetí periody Vaněček vychytal tutovky Roba a Pajiče, ve 47. minutě však přihrávka Roka Pajiče na Kuchejdu skončila po teči hostujícího obránce za jeho zády.

Motor se ledě úřadoval, Benátky si přesto vybraly pořádnou porci smůly. Několik okamžiků po tyčce Roba vedli Jihočeši rozdílem třech branek, když Daniel Boháč chtěl posunout kotouč na Pajiče, i tentokrát však jeden z hostujících hráčů neúmyslně poslal kotouč do branky.

Konečný výsledek vyšperkoval pětasedmdesát sekund před koncem výtečně hrající Slovinec ve službách Českých Budějovic Rok Pajič, který dostal nahrávku od Boháče - 4:0. První domácí pětka tak ve čtvrtek obstarala tři gólové trefy, Ondřej Bláha navíc vychytal čisté konto.

„Odehráli jsme úplně jiný zápas než včera, kdy jsme byli svázáni určitou odpovědností, možná za to mohla ta hymna. (směje se) Nemohli jsme si dovolit podruhé doma prohrát. Pak bychom to měli hodně těžké, ale proti Benátkám to bude i tak... Opravdu jsme museli zvítězit. Chválím všechny hráče včetně gólmana za to, jak k dnešnímu utkání přistoupili a jaký podali výkon,“ říkal po zápase Petr Rosol, kouč budějckého Motoru.

„Domácí byli lepší a začali tlakem, který jsme velkým úsilím a s podporou gólmana dokázali přestát. Nevstoupili jsme do zápasu tak, jak bychom měli. Motoru pomohl gól z přesilovky, kdy vystřelil od mantinelu, přitom řadu nebezpečnějších pokusů jsme předtím dokázali blokovat. Nedokázali jsme vstřelit branku a nebyli tak dobří jako včera. Nakonec si odvážíme jedno vítězství, které je po nás cenné. Kdyby nám ho ve středu někdo nabídl, tak bychom ho brali,“ hodnotil utkání trenér Benátek nad Jizerou Milan Černý.

Dvojzápas na benáteckém zimním stadionu se bude hrát ještě tento týden v neděli a nadcházející pondělí 23. února. Na vlastní led se Jihočeši vrátí příští čtvrtek (17:30).

ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 35. Žovinec (Rob), 47. Pajič (Boháč, Žovinec), 54. Boháč (Pajič, Kuchejda), 59. Pajič (Boháč, Kuchejda). Rozhodčí: Petružálek, Škrobák - Guth, Kreuzer. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 34:28. Diváci: 5808. Stav čtvrtfinálové série: 1:1.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Punčochář, Žovinec, Vráblík, Bohunický, Mucha, Suchánek, Škopek, Semrád - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Rob, Boháč - Pašek, Trummer, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

HC Benátky nad Jizerou: Vaněček (Fučík) - Říha, Havlín, Beránek, Pabiška, Kolmann, Pálek, Říha - Dlouhý, Skořepa, Špaček - Jass, Miškovský, Víšek - Jonák, Mikyska, Skalický - Vařecha, Bittner, Ordoš. Trenér Milan Černý.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Benátky nad Jizerou, 1. liga ČR, play-off, čtvrtfinále, Rok Pajič, Madeta Motor České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, Daniel Boháč, Dušan Žovinec, Benátky, Milan Černý, Petr Rosol, Ondřej Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyrovnáno! Motor napodruhé zabral a připisuje si premiérové vítězství v play-off  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.