Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hokejové České Budějovice shánějí posily do obrany, k návratu lákají i Martínka s Kotalíkem

V kádru hokejistů českobudějovického Mountfieldu je přes léto poměrně klid. Větší změny zaznamenala jen defenzíva Jihočechů, která by ještě měla být posílena, prozradil v neděli sportovní manažer klubu Josef Zajíc.

Mountfield došel v minulé sezoně do čtvrtfinále Tipsport extraligy, kde ho vyřadil pozdější finalista z Vítkovic, přesto to byl pro něj vydařený ročník.

Kádr se stabilizoval a pod vedením zkušeného kouče Františka Výborného předváděl atraktivní hokej. Proto nepřekvapuje, že se žádné zemětřesení přes léto nekoná.

"Náš tým byl loni postaven tak, aby se vytvořila možnost dlouhodobé koncepce. To se splnilo, po sezoně zůstal trenér i většina hráčů. Obměnilo se to jen v defenzivě, odkud odešli Snopek, Šulc, Kotaška i Tůma. To je docela dost hráčů, na druhou stranu naši útočníci mají podepsané dlouhodobé smlouvy a právě v ofenzivě by mohla být největší síla našeho mužstva," myslí si Zajíc.

Mrzet ho může hlavně ztráta talentovaného Jakuba Šulce, jenž se rozhodl k návratu do pražské Slavie. "My jsme na Kubu měli opční právo, ale rozhodující slovo měl v tomto směru trenér Výborný. Hodně jsme to konzultovali a nakonec se rozhodli hráče pustit. Kuba je z Prahy a Vláďa Růžička mu dal jasný signál, že bude ve Slavii hrát. On po tom hladově skočil, což chápu. Pro mě je hrozně důležité, aby hráč působil tam, kde je naprosto spokojený," řekl bývalý skvělý útočník Kladna.

Po sezoně zatím přivítal jen dvě posily. A sice navrátilce z hostování v Karlových Varech Petra Sailera a Petera Mikuše z Mladé Boleslavi. "Hlavně Mikuš by mohl být hodně platným hráčem. Je to obránce s kvalitní ofenzivní činností, kterých u nás zase tolik není. Právě tihle kluci jsou dneska obrovsky cenní. Třinec měl v minulé sezoně třeba Hrabala, Lojka nebo Krajíčka a došel s nimi až k titulu, u nás by tuto roli měl zastat právě Peter," věří Zajíc.

A loví další nové tváře do defenzivy. "V tuto chvíli máme v týmu pět obránců, takže mě zajímá de facto jen tento post. Ale jednáme i třeba s útočníkem Alešem Kotalíkem, který má platnou smlouvu v NHL a jeho budoucnost se bude teprve řešit. Totéž platí i pro Radka Martínka. Tomu už kontrakt v New York Islanders vypršel, Radek ale chce čekat, zda se neozve někdo další. Tyhle věci se řeší až v červenci, času je dost," prohlásil sportovní ředitel Mountfieldu.

Jistý je už příchod kanadského zadáka Dustina Wooda, který se bude od srpna připravovat s mužstvem. Když uspěje, jeho dosavadní kontrakt na zkoušku se přemění ve smlouvu do konce sezony. "Dustin působil dva roky v Německu a poté v asijské lize, kde ho poznal Patrik Martinec a dal nám na něj doporučení. Tomu klukovi je už 30 let a má něco za sebou. Uvidíme, co u nás předvede, ale já se na tu spolupráci s ním hodně těším," podotknul Zajíc a uklidnil fanoušky tím, že v klubu určitě zůstane opora mezi tyčemi Jakub Kovář.

"Kovář má u nás ještě na dva roky smlouvu. To ostatní kluby odrazuje, protože si můžeme klást takové podmínky, které nebudou moci akceptovat. Je to náš klíčový hráč, ale žádnou konkrétní nabídku jsme na něj nedostali. Kdyby Jakuba chtěly vyplatit kluby z Ruska nebo NHL, určitě bychom jednali. Pravděpodobnější ale je, že si počkají, až mu skončí smlouva," uzavřel ředitel Českých Budějovic.

Autor: Ondřej Huml, Mediafax

Štítky Radek Martínek, Madeta Motor České Budějovice, Aleš Kotalík, Josef Zajíc, Mountfield Hradec Králové, HC Slavia Praha, Peter Mikuš, František Výborný, Jakub Šulc, National Hockey League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejové České Budějovice shánějí posily do obrany, k návratu lákají i Martínka s Kotalíkem  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.