Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pětizápasová vítězná série je u konce, Štíři padli na palubovce Liberce

V posledních pěti utkáních nepoznali hořkost porážky. Během této série si také zajistili účast v play-off. O čtyři místa lepší postavení v tabulce. Tak přesně s tímto odjížděli Štíři do Liberce k utkání 18. kola Národní ligy. Domácí ale jsou na hranici postupu do nadstavbové části a jde jim v každém zápase prakticky o vše. Své soupeře z jihu Čech zdolali 11:7.

V utkání padla první branka poměrně brzy. Už ve třetí minutě předvedli domácí hráči rychlý brejk, na jehož konci stál Jakub Ježek, který uklízel balonek téměř do prázdné branky. O čtyři minuty později se Štírům podařilo vyrovnat. Dalekonosnou střelu vyslal Marek Slepička, ta se otřela ještě o jednoho z libereckých hráčů a míček skončil za Kolomazníkem. V první třetině viděli diváci v hale ještě další dvě branky. A obě do sítě hostujících Českých Budějovic. Nejprve našel Munzar na středu hřiště Tomáše Szaba a ten nedal Kunstovi šanci. Šestnáct vteřin před první sirénou využil zaváhání jedno z českobudějovických hráčů Lukáš Jágr a poslal Liberec do dvoubrankového vedení.

I druhou třetinu začali lépe domácí hráči. Už po 45 sekundách využil další brejk Jan Burkoň. Ani ne o dvacet vteřin později dokázali Jihočeši snížit. Střelou z půlky hřiště se prosadil Jakub Tomšíček. Za další minutu už byl rozdíl pouze jedna jediná branka. Přesně do šibenice namířil od pravého mantinelu Pavel Formánek. Jenže místo vyrovnání přišla pátá branka Severočechů. Z volného úderu zamířil přesně na zadní tyč Dominik Hiadlovský. Českobudějovickým hráčům byl ale seslán dar z nebes, kdy si ukázkového vlastence vstřelil Tomáš Szabo. Jenže Pantherům se podařilo do konce třetiny odskočit ještě o dvě branky. V 31. minutě se po dalším protiútoku prosadil Jan Bína a ve 37. minutě dával na 7:4 opět Jan Bína.

Začátek třetí dvacetiminutovky ovlivnila dvě vyloučení. Jedno na konci druhé části a další hned v úvodu té třetí. Štíři se sice dvojnásobné početní nevýhodě dokázali ubránit, ale klasickou přesilovku už se domácím využít podařilo. Na střelu Jana Burkoně byl Kunst krátký. Hráči z jihočeské metropole se ale nevzdávali. Ondřej Havelka vypíchl míček jednomu z domácích a přesnou střelou pod rukou prostřelil Kolomazníka. Další průběh utkání ovlivnilo vyloučení hostujícího Malého na pět minut. Toto oslabení ale zvládli Štíři na výbornou a ani jedinkrát neinkasovali. Naopak. Po konci přesilové hry natáhl z vlastní poloviny kapitán Michael Kudláček a snížil na rozdíl dvou gólů. Jenže Liberci se podařilo opět odskočit. Postupně se prosadili Lukáš Jágr a Filip Munzar. V tu chvíli už měli Jihočeši jen pramálo šancí, aby zápas otočili. Stáhnout rozdíl dokázal v přesilové hře střelou z první Lukáš Malý, ale devět sekund před koncem dal konečnou podobu skóre Jan Bitman, který zachytil špatně vyhozený míček a nekompromisně trestal. Štíři tak padli po pěti utkáních, ale i přesto jim patří v tabulce stále čtvrtá pozice.

„Věděl jsem, že nás čeká těžký zápas, protože Liberec je na hraně postupu do play-off a nutně potřebuje body. Bohužel, náš přístup k zápasu nebyl ideální a podepsalo se na něm i vědomí, že jsme v první čtyřce. Do poloviny zápasu jsme předváděli bezstarostný výkon a stačilo to na stav 4:5, pak jsme chtěli skóre otočit, ale dostavila se spíš křeč a nervozita a soupeř si udělal dostatečný náskok. Prohráli jsme zaslouženě,“ zhodnotil utkání trenér Jiří Kratochvíl.

Další zápas čeká Štíry už tuto sobotu 6. února, kdy od 18 hodin začne zápas v českobudějovické Sportovní hale proti Sokolu Mukařov.

FBC Panthers Liberec - FBC Štíři České Budějovice 11:7 (3:1, 4:3, 4:3)

Branky a nahrávky: 3. Ježek (Burkoň), 13. Szabo (Munzar), 20. Jágr (Munzar), 21. Burkoň (Ježek), 25. Hiadlovský (Šír), 31. Bitman (Burkoň), 37. Bitman (Burkoň), 42. Burkoň (Szabo), 56. Jágr (Szabo), 58. Munzar (Szabo), 60. Bitman (Ježek) - 7. Slepička (Kudláček), 22. Tomšíček (Valdauf), 23. Formánek (Kudláček), 26. Szabo vl., 44. Havelka, 55. Kudláček (Malý), 60. Malý (Havelka). Střely: 29:42. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 32. Rozhodčí: Müller, Novosad.

FBC Panthers Liberec: Kolomazník (Šťastný) - Bašta, Hiadlovský, Tomas, Bitman, Šír, Burkoň, Šeps, Ježek, Obermann, Szabo, Neuman, Munzar, Jágr.

FBC Štíři Č.eské Budějovice: Kunst (Koš) - Kudláček, Slepička, Hejplík, Farka, Tomšíček, Žáček - Staněk, Hrdý, Malý - Froněk, Formánek, Havelka - Skok, Valdauf, Novotný.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Bílí Tygři Liberec, Česko, Madeta Motor České Budějovice, Jaromír Jágr, FBC Panthers Liberec, Ondřej Havelka, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětizápasová vítězná série je u konce, Štíři padli na palubovce Liberce  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.