Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Štíři jsou na pokraji vyřazení. Na Vary nestačili ani v domácím zápase

Ani druhé semifinálové střetnutí Štírů a Karlových Varů nepřineslo vítězství českobudějovického celku. Štíři nevyužili výhodu domácího prostředí a po debaklu 6:13 prohrávají v sérii hrané na tři vítězná utkání už 0:2.

Domácímu celku nevyšla už první třetina, která dala ráz dalšímu průběhu utkání. V páté minutě vystřelil z otočky z poměrně velké dálky Matyáš Kalina a hosté vedli. V deváté minutě už vedli o dvě branky. Lukáš Ujhelyi si naběhl na dlouhou přihrávku, unikl všem domácím hráčům a zkušeně zakončil. Ani ne o půl minuty později se radovaly Karlovy Vary z další branky. Smolka přihrál na pravou stranu Miroslavu Horkému, který střelou z první nedal Kunstovi šanci. Třetinu hrůzy zakončili Jihočeši v šestnácté minutě. Dlouhou přihrávku na velké brankoviště usměrnil za Kunsta Daniel Macek.

Druhá část začala přece jen lépe. Po třiatřiceti sekundách si míček za vlastního gólmana srazil hostující Jakub Černý. O minutu později ale Karlovarští opět odskočili. Daniel Macek dostal na středu spoustu času a neměl problém zvýšit už na 5:1. Přišla 23. minuta a druhá branka Štírů. Nadvakrát procpal balonek za záda Novotného David Farka. Domácí florbalisté dokonce snížili na rozdíl pouhých dvou branek. Střelou z poměrně velkého úhlu se prosadil Václav Hejplík. Karlovy Vary ale dokázaly opět odskočit. Mackovu přihrávku od levého mantinelu trefil ze vzduchu Jan Smolka. Sedmou branku přidali hosté poté, co Kunst vyrazil střelu Petra Gasparika, jež si poté ten samý hráč dorazil. V závěrečné minutě druhé třetiny skórovali hosté ještě dvakrát. Matěj Svatek obešel jednoho štírského beka a bekhendem překonal Kunsta. Sekundu před koncem druhé části se zády k bráně prosadil ještě Jan Smolka.

Desátá branka hurikánů přišla v padesáté minutě. Při přečíslení se natlačil před branku Miroslav Horký, položil si Kunsta a dával prakticky do prázdné branky. Minutu nato přišla branka s pořadovým číslem jedenáct. Petr Gasparik byl před brankou úplně nepokrytý a neměl problém usměrnit míček za Kunstova záda. Jihočeši dokázali snížit zásluhou Michala Měřičky, který dostal křižnou přihrávku od Hejplíka a přízemní střelou vsítil čtvrtou branku svého týmu. Poté ale tým z lázeňského města využil přesilovou hru. Přesnou střelou se prezentoval Miroslav Horký, který tak zkompletoval hattrick. Hattrick dovršil také Jan Smolka, který převzal balonek na své polovině, přeběhl celé hřiště a nekompromisně zakončil. Chvíli poté bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch domácího celku. K tomu se postavil Lukáš Froněk a bekhendovým blafákem nedal Novotnému šanci. Poslední branku vstřelil Lukáš Malý. Ten unikl v oslabení a taktéž bekhendovým blafákem překonal Novotného. Šest gólů domácích ale bylo málo a Štíři tak podlehli Karlovým Varům 6:13.

„Nezachytili jsme úvod zápasu a po osmi minutách prohrávali 0:3. Na kluky jako kdyby někdo hodil obrovskou deku. Zvedli jsme se až o první přestávce a po ní hráli třináct minut dobře, snížili jsme a byli aktivnější. Jenže v závěru třetiny jsme udělali několik velkých chyb a soupeř je potrestal. Třetí třetina už se jen dohrávala. Musíme se vzchopit a jet do Varů s odhodláním protáhnout sérii o další zápas,“ shrnul utkání trenér Jiří Kratochvíl.

Štíři tak aktuálně prohrávají v sérii 0:2 a tuto sobotu budou v Karlových Varech odvracet první mečbol svého soupeře. Utkání začíná na karlovarské palubovce v 19:15.

FBC Štíři České Budějovice - FB Hurrican Karlovy Vary 6:13 (0:4, 3:5, 3:4)

Branky a nahrávky: 21. vl. Černý, 23. Farka (Froněk), 25. Hejplík (Froněk), 52. Měřička (Hejplík), 56. Froněk (TS), 60. Malý – 5. Kalina (Macek), 9. Ujhelyi (Svatek), 9. Horký (Smolka), 16. Macek (Smolka), 22. Macek (Horký), 35. Smolka (Macek), 37. Gasparik, 40. Svatek (Mosler), 40. Smolka (Horký), 50. Horký (Macek), 51. Gasparik (Hanč), 53. Horký (Bečka), 55. Smolka (Horký). Střely: 27:42. Vyloučení: 5:1, navíc Mosler (KVA) 5 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 180. Rozhodčí: Kytler, Sommer. Stav série: 0:2.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Koš) - Staněk, Kudláček, Formánek, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Vilímek, Žáček, Novotný J., Havelka, Zavacký, Bíca, Měřička, Štěpka, Farka, Malý, Tomšíček.

FB Hurrican Karlovy Vary: Novotný P. (Černý F.) - Růžek, Horký, Oliverius, Hanč, Smolka, Novák, Mosler, Macek, Gaspark, Kalina, Bečka, Ujhelyi, Mazanec, Černý J., Koščo, Svatek.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Jan Smolka, HC Energie Karlovy Vary, SK Dynamo České Budějovice, Jakub Černý, FB Hurrican Karlovy Vary, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři jsou na pokraji vyřazení. Na Vary nestačili ani v domácím zápase  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.