Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Brány finále zůstaly Štírům zavřené. Karlovým Varům podlehli i potřetí

Ani letos se nepodaří florbalistům Štírů z Českých Budějovic postoupit do finále Národní ligy. Stopku tentokrát vystavily Karlovy Vary, které českobudějovický mančaft porazily v sérii jasně 3:0 na zápasy. V posledním utkání v lázeňském městě padli Jihočeši 6:9.

Začátek zápasu Štírům vyšel na výbornou. Už po minutě hry šli do vedení díky Václavu Hejplíkovi, který přesnou střelou do horního růžku nedal Novotnému šanci. O minutu později ale bylo vyrovnáno. Z bezprostřední blízkosti se s velkým štěstím prosadil Jan Smolka. V deváté minutě už domácí vedli. Přečíslení zvládly Karlovy Vary výborně, hostující obranu rozebraly a gólovou střelu nakonec vyslal Petr Gasparik. Ze strany hostů přišlo ale vyrovnání. Michal Měřička nepříliš prudkou střelou, zato přesnou, překonal Novotného. Poté skórovali opět Štíři, tentokrát však do vlastní branky. Václav Staněk odkopával balonek, ten trefil ještě Hejplíka a od něj skončil za zády Koše. Necelé dvě minuty před koncem ale opět vyrovnal Václav Hejplík, který přeběhl celé hřiště a perfektně zakončil.

Druhá třetina Štírům výsledkově příliš nevyšla. Nejprve inkasovali při oslabení, kdy se k odraženému míčku dostal Petr Gasparik a vsítil čtvrtý gól domácích. Do dvoubrankového vedení odskočily Karlovy Vary ve 34. minutě. Závar před brankou úspěšně zakončil Jakub Novák. A na domácí střídačce bylo ještě veseleji. Situaci dva na jednoho zakončil pěkným lobem Jaroslav Jaroš.

Štíři se snažili s výsledkem něco udělat. Byli aktivnější, ale domácí tým byl efektivnější. Ve 43. minutě už odskočil na rozdíl čtyř branek. Překonat Koše se tentokrát podařilo Jakubu Černému. Snížit se ale podařilo Zdeňku Valdaufovi, který stál na správném místě a dorazil míček do prázdné branky. Jenže Karlovarským se podařilo opět odskočit. Miroslav Horký šel do brejku a nedal Košovi šanci. Následovalo vyloučení na obou stranách a Štíři šli do power-play. Při výhodě jednoho muže v poli natáhl ke své třetí gólové střele Václav Hejplík a snížil na 5:8. Hra bez brankáře pokračovala a přišla další branka Jihočechů. Havelkovo střelu dorazil Jindřich Hrdý. Zápas a celou sérii zakončil gólem do prázdné branky Matěj Svatek. Štíři tak podlehli 6:9 a v letošní sezoně obsadili konečné čtvrté místo. Obhájili tak své umístění z předešlé sezony.

„Myslím, že v zápase jsme měli více ze hry, domácí jsme často zamkli na jejich polovině, ale nedařilo se nám zakončení. V tom nás Vary jednoznačně předčily a díky tomu vyhrály. Celou sérii ale vyhrály zaslouženě. Byly lepším týmem. Cením si toho, že jsme podruhé v řadě postoupili do semifinále,“ uzavřel sezonu trenér Jiří Kratochvíl.

FB Hurrican Karlovy Vary - FBC Štíři České Budějovice 9:6 (3:3, 3:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 3. Smolka (Macek), 9. Gasparik (Jaroš), 16. vl. Staněk, 25. Gasparik (Černý), 34. Novák (Mosler), 38. Jaroš (Hanč), 43. Černý (Rybka), 52. Horký (Smolka), 60. Svatek - 2. Hejplík, 12. Měřička (Hejplík), 19. Hejplík (Měřička), 44. Valdauf (Hejplík), 57. Hejplík (Havelka), 60. Hrdý (Havelka). Střely: 53:48. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 260. Rozhodčí: Čížek, Laštovička.

FB Hurrican Karlovy Vary: Novotný P. (Leitner) - Růžek, Horký, Oliverius, Hanč, Smolka, Novák, Mosler, Macek, Kříž, Gasparik, Kalina, Rybka, Bečka, Jaroš, Mazanec, Černý, Cink, Svatek.

FBC Štíři České Budějovice: Koš (Kunst) - Staněk, Skok, Kudláček, Formánek, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Žáček, Novotný J., Havelka, Bíca, Měřička, Štěpka, Farka, Tomšíček.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky HC Energie Karlovy Vary, SK Dynamo České Budějovice, 2. česká fotbalová liga, finále, Jakub Černý, Jaroslav Jaroš, Jan Smolka, Václav Staněk, Jakub Novák, FB Hurrican Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brány finále zůstaly Štírům zavřené. Karlovým Varům podlehli i potřetí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.