Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeským hokejbalistům se v Českém poháru dařilo. Nejdále došly Prachatice

O víkendu se v budějcké Budvar aréně konal hokejbalový Český pohár, kterého se zúčastnily týmy napříč třemi nejvyššími soutěžemi. Jižní Čechy reprezentovala hned čtyři mužstva a rozhodně nezklamala. Pojďme se stručně podívat na jejich cestu turnajem.

SK Suchdol nad Lužnicí

Suchdolští si po nepovedené sezoně, kdy neuhájili příslušnost v druhé nejvyšší soutěži, jistě chtěli spravit chuť na tomto turnaji. Moc se jim to ale nepovedlo. Jako jediný jihočeský tým nedokázal Suchdol postoupit ze skupiny, když v rozhodujícím utkání podlehl českobudějovickému Pedagogu v napínavém utkání 2:3 po nájezdech. Ve skupině A tak žel bral čtvrté místo se ziskem jednoho bodu.

SK Pedagog České Budějovice

Pedagog v základní skupině také příliš nezářil a do vyřazovacích bojů se prosmýkl opravdu na poslední chvíli především díky již zmíněnému vítězství nad Suchdolem nad Lužnicí. Českobudějovičtí hokejbalisté tak skončili na třetím místě ve své skupině, což znamenalo účast v kvalifikačním utkání s druhým nejhorším týmem ze třetích míst, kterým nakonec byl B-tým Pardubic. Toto utkání Pedagog zvládl. Vyhrál 4:2 a zajistil si účast na turnaji i v neděli. Nečekal jej ale jednoduchý úkol.

Do čtvrtfinále jim totiž turnajový pavouk utkal obrovskou překážku v podobě úřadujícího mistra hokejbalové extraligy, tedy týmu HBC Autosklo – H.A.K. Pardubice. Východočeši roli favorita potvrdili a vyprovodili Pedagog z turnaje poměrem 4:0.

TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec

Pokud jihočeští hokejbaloví nadšenci mohli do někoho před turnajem vkládat naděje, byl to právě celek od Vajgaru a Jindřichohradečtí rozhodně nezklamali. Sobotní boje ve skupinách zvládli bez jediné prohry. Ztratili jen jeden bod, když porazili KOVO Praha 3:2 až po nájezdech. Svou skupinu však i přesto vyhráli a do nedělního programu tak mohli nastupovat v dobré náladě.

Čtvrtfinále zvládli Jindřichohradečtí bez problémů. Ježky z Heřmanova Městce převálcovali poměrem 7:1 a mohli se těšit na semifinále, ve kterém je čekal letošní kat jihočeských týmů z Pardubic. V semifinále se však dlouho schylovalo k překvapení. Olymp totiž vedl 4:1, což rozhodně nikdo nečekal. Pardubičtí však nakonec zapnuli a ještě do konce základní hrací doby vyrovnali. Nájezdovou loterii pak zvládli lépe Východočeši a Jihočechům zbyl zápas o třetí místo. V něm vyzvali Hradec Králové, který dokonale přehráli a nakonec si tak z turnaje odvezli bronzové medaile.

Olymp si může připsat i úspěch v podobě nominace jeho hráčů do All-stars týmu. Konkrétně se jedná o brankáře Jana Janáka a obránce Martina Hunala.

HBC Prachatice

Prachatice lze bez většího přehánění nazvat překvapením turnaje. Na začátku turnaje je mnozí podceňovali a možná i proto se Prachatičtí probojovali do vyřazovacích bojů se ziskem 6 bodů. Tři body jim ve skupině dokázal vzít jen Hradec Králové. A Prachatice budily stále větší respekt i v neděli.

Ve vyrovnaném čtvrtfinálovém zápase Prachatičtí dokázali porazit prvoligovou Opavu 2:1. Už postup do semifinále byl pro celek ze Šumavy velkým úspěchem, ale nemělo zůstat jen u toho. Prachatice předvedly neskutečný týmový výkon a v semifinále dokázaly oplatit porážku ze skupiny favorizovanému Hradci Králové, který sice nepřijel v nejsilnější možné sestavě, ale i tak ho většina tipovala na finalistu. Vždyť jde o extraligový celek. Prachatice semifinále ovládly poměrem 4:1 a postoupily do finále. Tam bojovaly opravdu srdnatě a Pardubice s nimi měly větší problémy, než si asi představovaly. Výborně Jihočechy drželi gólman Pixa a dvěma góly Květoň. Pardubice však dokázaly dát o jednu branku více a závěr už si zkušeně pohlídaly. HBC Autoskol – H.A.K. Pardubice tak získávají po nedávném zisku extraligového prvenství i Český pohár a slaví double. Pro Prachatice je však i druhé místo obrovským úspěchem.

Také Prachatičtí mají jednoho hráče v All-stars turnaje – Jaromíra Kotlíka.

Autoři | Foto FB hokejbal

Štítky Prachatice, Český pohár, Suchdol nad Lužnicí, Pardubice, Budvar aréna, semifinále, Jihočeský kraj, Hradec Králové, hokejbalista, Martin Hunal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeským hokejbalistům se v Českém poháru dařilo. Nejdále došly Prachatice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.