Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Štíři v lize opět padli, ženy postoupily do osmifinále poháru. Muži v něm budou bojovat o postup

V úvodním kole padli na domácí palubovce s Chomutovem. O uplynulém víkendu prohráli Štíři podruhé, tentokrát na hřišti nováčka Panthers Praha 3:4. Za to jejich ženským kolegyním se daří. Už v pátek si vybojovaly postup do osmifinále Poháru České pojišťovny, když porazily Pardubice 9:0.

První velkou šanci v zápase mezi Štíry a Panthers Praha měl hostující Měřička, který šel sám, ale Borák jeho šanci zlikvidoval. Skóre se tak mohlo otevřít na druhé straně, ale Daněk neuklidil balonek do prázdné klece. První branka tak přišla až v šestnácté minutě. Tomeš vybojoval míček a vybídl ke skórování do odkryté branky Lukáše Pokorného, který se nemýlil. O čtyřicet sekund později ale bylo vyrovnáno. Na 1:1 srovnal krásnou střelou pod „víko“ Marek Slepička. Půl minuty před koncem první části se ale skóre opět měnilo. Přesilovou hru využil povedenou střelou o tyčku Jiří Ptáčník.

Ve druhé třetině se hrálo nahoru dolů. Šanci na vyrovnání měl Klouda, ale míček v dobré pozici minul a stav tak zůstal nezměněn. Štírům se v polovině utkání naskytla možnost přesilové hry, ale místo vyrovnání museli ubránit brejk dvou na jednoho. Daněk vybídl ke skórování Koláře, ale ten ideálně balonek nezpracoval. Ve 35. minutě se ale panteři přece jen dostali do dvoubrankového vedení. Pavel Daněk utekl do samostatného úniku a nedal Švehlovi střelou pod horní tyč šanci. Naopak v brance Pražanů se zaskvěl skvělým zákrokem Borák, který odmítl snížení hostujícího celku. Své kvality ale předvedl také Švehla, který zneškodnil bekhendový pokus Janouška.

Závěrečnou periodu začali lépe domácí. Po Havelkově střele se hra otočila na druhou stranu, do úniku se dostal Lukáš Pokorný, ten kličkou obelstil hostujícího strážce brány a zvýšil na 4:1. Pražané se tak dočkali i branky v oslabení. Štíři se po čtvrté inkasované brance nevzdali a tlačili se do šancí. Nebezpečnou střelu vyslal například Hejplík, ale Borák chytal výborně. Až ve 46. minutě se ujala střela Lukáše Malého a bylo to jen o dvě branky. To hosty nakoplo ještě víc a dvě minuty před koncem se prosadil opět Lukáš Malý. Ještě v závěru měli Jihočeši možnost přesilové hry, ale vyrovnat už se jim nepodařilo. Štíři tak odešli poraženi i z druhého ligového zápasu sezony Tentokrát padli s Panthers Praha 3:4.

„V hlavách máme, že je ještě léto a není třeba hrát naplno. Z toho plyne naprosto tragické zakončení a obří hrubky v obraně. Opět jsme soupeři dovolili dvakrát jít sami na branku. V závěru jsme sice Pantery zatlačili, ale podržel je gólman. Doufám, že si spravíme chuť v poháru, kde je motivace jasná,“ zhodnotil trenér Jiří Kratochvíl.

Jak už naznačil trenér a zároveň prezident klubu Jiří Kratochvíl, Štíry čeká čtvrté kolo Poháru České pojišťovny. To je čeká v úterý 27. září od 20:15 ve Sportovní hale v Českých Budějovicích proti týmu T. B. C. Králův Dvůr.

Králův Dvůr naskočil do Poháru České pojišťovny až ve třetím kole, kde si snadno poradil s Pacovskými Honzíky, které porazil 7:3. V lize jsou po dvou zápasech čtvrtí se čtyřmi body a dvou výhrách v prodloužení a na nájezdy. V prvním kole porazili na domácí palubovce Panthers Praha 5:4 po samostatných nájezdech, ve druhém uspěli na hřišti Čelákovic poměrem 6:5 v prodloužení.

Štíři začínali v poháru už v prvním kole, kdy za sebou nechali Pacovské Honzíky, Písek, Neveklov a PALERMO Příbram. Ve druhém kole si jednoznačně poradili s Benešovem a ve třetím porazili v domácím prostředí krajské konkurenty ze Strakonice 5:4 v prodloužení. V lize se ale hledají. Po dvou porážkách jim patří předposlední místo. Doma prohráli s Chomutovem 6:10, nyní s Panthers Praha 3:4.

Loni se oba týmy střetly v Národní lize dvakrát. Doma Štíři zvítězili 9:7, u svých soupeřů pak padli 3:7.

Vítěz čtvrtého kole se utká v kole pátém s extraligovými Bohemians.

Panthers Praha – FBC Štíři České Budějovice 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 16. Pokorný (Tomeš), 20. Ptáčník (Tomeš), 35. Daněk (Kolář), 42. Pokorný (Ptáčník) – 16. Slepička (Kudláček), 46. Malý (Melíšek), 58. Malý (Hejplík). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely: 33:25. Diváci: 30. Rozhodčí: Kytler, Sommer.

Panthers Praha: Borák (Mazák) – Kolář, Krůšek, Tomeš, Lubenský, Školník, Jakob, Janoušek, Míka, Pokorný, Daněk, Kölbl, Polcar, Hudec, Ptáčník, Tomiška, Veverka.

FBC Štíři České Budějovice: Švehla (Kunst) – Staněk, Kudláček, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Žáček, Havelka, Měřička, Melíšek, Klouda, Malý, Slepička.


Diametrálně odlišně se zatím daří štírkám, které svou formu potvrdily v utkání druhého kola Poháru České pojišťovny se Sokolem Pardubice. Na jejich palubovce zvítězily jednoznačně 9:0.

Už po 42 sekundách hry otevřela skóre Michaela Sýkorová, která si vyjela z pozice obránce, za půlkou vystřelila a míček skončil v brance. Ve třetí minutě už to bylo o dvě branky. Šraierová přihrála Elišce Juhaňákové a ta střelou z první propálila Levínskou. Přišla šestá minuta a gól s pořadovým číslem tři. Zahradníková vyvezla balonek, ztratila, zpět ho vybojovala Jedličková, která ho vrátila zpátky na Barboru Zahradníkovou a ta se před brankou nemýlila. Na 4:0 zvyšovala opět Eliška Juhaňáková, která se prezentovala pěkně umístěnou střelou k tyči. Půl minuty poté završila stav po třetině Lada Janošťáková, která se trefila z hranice velkého brankoviště.

Další branky přišly ve druhé třetině. Ve 28. minutě našla krásnou krosovou přihrávkou Jedličková Andreu Dostálovou, která vsítila už šestou branku svého týmu. Sedmá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Podruhé v zápase se trefila Lada Janošťáková. Do konce prostřední dvacetiminutovky se již stav neměnil.

V závěrečné části padly další dva góly. Michaela Sýkorová také mohla slavit svou druhou branku, tentokrát po střele z první propálila vše, co jí stálo v cestě. Konečnou podobu výsledku dala v přesilové hře Karolína Kašparová, která dorazila střelu Juhaňákové. Jihočešky se tak příliš nenadřely a po vítězství 9:0 postoupily do osmifinále Poháru České pojišťovny. V něm narazí buď na FBC Dobré, nebo na extraligový FBC Liberec.

„Po mírně zpožděném příjezdu jsme nastoupily do první třetiny, která rozhodla o dění celého zápasu. S náskokem 5:0 jsme nastoupily do další třetiny s možností si vyzkoušet taktické pokyny trenéra. Soupeřky téměř celý zápas zůstaly stažené na své polovině a my mohly vyzkoušet různé přechody do útoku. Téměř celý zápas jsme měly míček na svých holích a udávaly tempo hry,“ popsala utkání kapitánka hostujícího celku Veronika Šraierová.

Štírky čeká další zápas již tuto neděli 2. října. Od 18 hodin vypukne v budějcké Sportovní hale zápas s FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň.

Sokol Pardubice – FBC Štíři České Budějovice 0:9 (0:5, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Sýkorová, 3. Juhaňáková (Šraierová), 6. Zahradníková (Jedličková), 12. Juhaňáková (Zahradníková), 12. Janošťáková (Jedličková), 28. Dostálová (Jedličková), 32. Janošťáková (Jedličková), 47. Sýkorová (Jedličková), 49. Kašparová (Juhaňáková). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Střely: 15:20. Diváci: 62. Rozhodčí: Trnka, Krajčí.

Sokol Pardubice: Levínská (Malinská) – Kubelková, Doležalová, Chromčáková, Havránková, Pšeničková, Ehlová, Trnková, Fišerová, Malá, Rejlová, Valášková.

FBC Štíři České Budějovice: Bartoníčková – Jedličková, Šraierová, Sýkorová, Dostálová, Janošťáková, Dudová, Zahradníková, Linhartová, Minářová, Juhaňáková, Čečková, Kašparová, Tichá.

Autoři | Foto Pavel Kubeš

Štítky osmifinále, FbC Panthers, Generali Česká pojišťovna, SK Dynamo České Budějovice, Piráti Chomutov, Lukáš Pokorný, Michaela Sýkorová, FK Pardubice, Jiří Ptáčník, přesilová hra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři v lize opět padli, ženy postoupily do osmifinále poháru. Muži v něm budou bojovat o postup  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.