Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Skvělý víkend stolních tenistů Pedagogu! Dokázal zvítězit v obou venkovních zápasech

Neměli ideální vstup do soutěže. Stolní tenisté českobudějovického Pedagogu v prvním hracím víkendu podlehli doma Mladé Boleslavi 3:10 a Hostinnému 1:10. Teď se však karta obrátila. Na stolech pražského El Niňa zvítězili 10:5 a o den později v Boru 10:8. Hned se jim dýchá ve druhé lize o něco lépe.

První utkání čekalo Pedagog proti El Niňu D a poprvé se v jihočeském dresu představili Michal Baron a Matěj Fausek. Do čtyřhry nastoupila nově složená dvojice Pavel Kortus mladší s Michalem Baronem, a Ezra se Stachem porazili v pěti sadách. Nevedlo v druhém deblu, kde prohrála dvojice Filip Kortus se Šáleným a Šablaturem 1:3 na sety.

Úvodní dvouhru obstaral Michal Baron se Šáleným, ale nová tvář v dresu Pedagogu zvítězila poměrně snadno ve čtyřech setech a poslal hosty do vedení. To navýšil Pavel Kortus mladší, který naopak vydřel výhru nad Ezrem. Obrovské drama nabídlo utkání mezi Matějem Fauskem a pražským kadetem Stachem. Ten vedl 2:1 na sety, 8:2 ve čtvrtém a pak 10:7. Ani jeden ze svých mečbolů ale nevyužil a Fausek se mohl radovat ze svého prvního bodu v novém dresu. Pražané ale snížili. Mladý Filip Kortus nestačil na Šablatura.

Pátý bod Jihočechů přidal Michal Baron, který během prvních dvou setů povolil Ezrovi pouhých šest bodů, poté jednu sadu prohrál, ale čtvrtý set už byl opět v jeho režii. Na 6:2 zvýšil Pavel Kortus mladší, který se trápil pouze v prvním, kdy přetlačil Stacha 15:13, poté ale duelu vládl. El Niňo se ale nevzdalo. Šablatura udolal v pátém setu Fauska 14:12. Pátá sada rozhodovala také v zápase Filipa Kortuse a Šáleného. Úspěšnější byl ale domácí stolní tenista.

Další bod přidal opět Michal Baton, jenž zničil Stacha ve třech setech. Stejně tak si poradil Pavel Kortus mladší se Šablaturou. Poslední domácí bod uhrál Šálený, který ve třech setech porazil Fauska.

Mečbol vybojoval pro svůj tým Michal Baron, jenž v pohodě zdolal Šablaturu. Utkání ukončil Filip Kortus, který sice prohrával s Ezrou 0:2 na sety, ale duel otočil a nakonec zvítězil 3:2. Pedagog tak mohl slavit první vítězství v sezoně.

„V sobotu jsme vyrazili na pražské EL Niňo i s novou posilou Michalem Baronem a Matějem Fauskem, který za nás hraje na střídavý start z pražské Eliizy. Domácí nastoupili malinko oslabeni, čehož jsme využili. Od začátku jsme se drželi v mírném vedení. K bodům Michala Barona jsem přidal tři já, po jednom Filip Kortus s Matějem Fauskem a celkem v klidu jsme si došli pro první letošní vítězství 10:5,“ zhodnotil první duel vedoucí Pedagogu Pavel Kortus mladší.

SF SKK El Niňo D – SK Pedagog České Budějovice 5:10

Body: Šálený, Šablatura 2, debl – Baron 4, Kortus P. ml. 3, Kortus F., Fausek, debl. Diváci: 10. Rozhodčí: Menger.

Druhý den čekal na Pedagog Bor. Po úvodních deblech byl stejně jako v zápase předtím stav nerozhodný. Michal Baron s Pavlem Kortusem mladším porazili Copáka s Chvátalem 3:1, ale na druhém stole se nedařilo Filipu Kortusovi s Matějem Fauskem, kteří proti dvojici Belopotočan – Pour neuhráli ani set.

Hladké vítězství si na úvod singlů připsal Michal Baron, který pokračoval ve skvělých výkonech z předchozího dne a Copákovi nedal žádnou šanci. Nedařilo se však Pavlu Kortusovi mladšímu, který sice vedl nad Dráždilem 2:1 na sety, ale nakonec prohrál. Vedení vrátil hostům Matěj Fausek, jenž zvládl duel s Pourem. Srovnání ale přišlo po vítězství Belopotočana nad Filipem Kortusem.

Čtvrtý bod Jihočechů přidal opět Michal Baron, který prohrával s Dráždilem 0:2, ale třemi sety v řadě duel otočil. Jenže zápas byl jak na houpačce. Ačkoliv mohl Pavel Kortus mladší zvýšit vedení svého týmu, když vedl 2:0 na sety a 8:4, to se mu však nepodařilo a s Pourem nakonec padl. Domácí se poprvé a naposled dostali do vedení po jasném vítězství Belopotočana nad Matějem Fauskem. Vyrovnal ale Filip Kortus, jenž v pěti setech přetlačil Copáka.

Jednička Pedagogu Michal Baron přidal další bod, když jednoznačně smetl Poura. Svoji smůlu neprolomil Pavel Kortus mladší, který Belopotočanovi podlehl opět v pěti sadách. Matěj Fousek poté nastoupil proti nováčkovi Chvátalovi, kterého nakonec porazil 3:1. Poslední vyrovnání domácích obstaral Dráždil, který dokráčel k upracované výhře s Filipem Kortusem.

Poslední runda ale patřila hostům. Opět podařený výkon předvedl Michal Baron. Ten ve čtyřech sadách porazil Belopotočana. Svůj první bod v zápase vybojoval také Pavel Kortus mladší, když porazil Chvátala rovněž ve čtyřech setech. Bylo tak jasné, že si Pedagog odveze minimálně remízu. První mečbol ještě nevyužil Matěj Fausek, jenž padnul s Dráždilem. O definitivní tečku se tak postaral opět Filip Kortus. První dvě sady sice ztratil, poté se ale zkoncentroval a perfektním výkonem dospěl k vítězství 3:2 a Pedagog porazil Bor 10:8.

„Druhý den ráno nás čekal dlouhý přejezd do Boru u Tachova, kde jsme čelili kompletnímu týmu, kterému jsme v minulé sezoně i s pohárem třikrát těsně podlehli. Tentokrát jsme ale koncovku zápasu zvládli a odjížděli se třemi body. Skvělý výkon opět podal Michal Baron a čtyřmi body položil základ k výhře. Nakonec však nechyběly ani mé body, když jsem dělal jen jeden a třikrát prohrál 2:3. Mladíci Matěj Fausek a Filip Kortus totiž uhráli po dvou bodech, Filip navíc rozhodl celý zápas v poslední dvouhře, když utkání s Pourem otočil z 0:2 na sety. Díky dvěma výhrám jsme dali zapomenout na nepříjemný start soutěže a posunuli se do středu tabulky. Už 29.10. nás čeká domácí derby s Prachaticemi, které musíme zvládnout,“ zhodnotil druhý zápas Pavel Kortus mladší.

Jak již bylo řečeno, další duel čeká českobudějovické stolní tenisty v sobotu 29. října. Na domácích stolech přivítají od 15 hodin Prachatice.

TJ Sokol Bor Eissmann – SK Pedagog České Budějovice 8:10

Body: Belopotočan 3, Dráždil 3, Pour, debl – Baron 4, Kortus F. 2, Fausek 2, Kortus P. ml., debl. Diváci: 5. Rozhodčí: Šoltés.

Autoři

Štítky učitel, stolní tenista, El Niño, Bor, Mladá Boleslav, České Budějovice, Prachatice, Česká obec sokolská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělý víkend stolních tenistů Pedagogu! Dokázal zvítězit v obou venkovních zápasech  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.