Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Turnov vyhrál na jihu Čech i podruhé a srovnal na 2:2. Štíři musí zabojovat ve středu na hřišti soupeře

Další gólovou přestřelku florbalisté FBC Štíři České Budějovice ve čtvrtfinále Národní ligy s TJ Turnov nevyhráli. Po velkém boji prohráli 6:7 v prodloužení a stav série je 2:2.

Do čtvrtého čtvrtfinále vstoupili Jihočeši aktivně a na konci druhé minuty šli do vedení po střele Radka Hanáka – 1:0. Z náskoku se ale domácí dlouho neradovali. V 5. minutě srovnal Vojtěch Palatínus, který se po souhře s Antonínem Palatínusem trefil přesně pod horní tyč a za další dvě minuty otočil stav Pavel Sekyra – 1:2.

Štíři vyrovnali v 16. minutě, kdy tlak využil Ondřej Havelka – 2:2. Další dvě branky dali opět hosté. Během úvodních pěti minut druhé třetiny překonali brankáře Daniel Měkota a Antonín Palatínus – 2:4. Českobudějovičtí kontrovali hned po minutě hry gólem Lukáše Malého – 3:4. Domácí si i v další části hry vytvořili tlak a vyrovnali po vlastní brance Martina Hejduka – 4:4.

Turnov se se ztrátou vedení nechtěl smířit a domácí dokázal zatlačit. Čtyři minuty před druhou sirénou využil prostoru před brankou Pavel Sekyra a vrátil hostům vedení – 4:5. Důležitým gólem vyrovnal 38 sekund před koncem třetiny Ondřej Havelka – 5:5.

Ve třetí třetině se od začátku hrálo oboustranně hodně aktivně a diváci si zápas užívali. V 50. minutě vrátil po souhře se Sekyrou vedení Turnovu Adam Buriánek a pro Jihočechy to byla studená sprcha – 5:6. V dalších minutách měli domácí problémy s vlastní rozehrávkou a nedařil se jim přechod do útoku.

Až v 55. minutě to vzal na sebe Lukáš Malý, který se u mantinelu prohnal kolem soupeře a křížnou střelou z dálky vyrovnal – 6:6. V závěru třetiny měli hosté výhodnou standardní situace, ale naštěstí pro Štíry branku přestřelili. O výsledku čtvrtého zápasu série muselo tedy rozhodnout až prodloužení.

První polovinu desetiminutové nadstavby odehráli mnohem lépe Štíři, kteří několikrát nebezpečně pálili. Bohužel ale všechny střely skončily buď na obraně Turnova, nebo mířily vedle branky. A Turnov to potrestal, když se z protiútoku trefil v 67. minutě Pavel Sekyra – 6:7.

Sérii rozhodne až pátý zápas, který se v Turnově bude hrát ve středu 15. března od 20:15.

FBC Štíři Č. Budějovice – TJ Turnov 6:7 po prodloužení (2:2, 3:3, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Hanák (Havelka), 16. Havelka (Hanák), 26. Malý (Hrdý), 33. Hejduk (vlastní), 40. Havelka (Hejplík), 55. Malý (Švehla) – 5. V. Palatínus (A. Palatínus), 7. Sekyra (Seidl), 23. Měkota (A. Palatínus), 25. A. Palatínus (Měkota), 37. Sekyra (Matěcha), 50. Buriánek (Sekyra), 67. Sekyra (Buriánek). Rozhodčí: Herman, Oriš. Bez vyloučení. Diváků: 101. Stav série: 2:2.

České Budějovice: Švehla – Kudláček, Hejplík, Havelka, Staněk, Podlaha, Valdauf, Hrdý, Froněk, Žáček, Klouda, Hanák, Malý, Svintek, Tomšíček, Slepička

Turnov: Švec – Měkota, V. Palatínus, A. Palatínus, Havlín, Matěcha, Seidl, Rondoš, Hejduk, Grmolec, Vitásek, Buriánek, Sekyra

Štítky Turnov, Česko, SK Dynamo České Budějovice, Ondřej Havelka, 2. česká fotbalová liga, Radek Hanák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov vyhrál na jihu Čech i podruhé a srovnal na 2:2. Štíři musí zabojovat ve středu na hřišti soupeře  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.