Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ragby vstoupí v Budějcích do páté sezony

Budějčtí ragbisté vstoupí v neděli do své páté sezony a druhý rok po sobě do druhé české nejvyšší soutěže – 1.ligy Čechy. Na hřišti univerzitního areálu Na Dlouhé louce odehrají utkání proti nováčkovi soutěže z Nýrska.

Ač má ragby v Budějcích relativně krátkou historii, tak si brzy našlo důležité místo na mapě sportovních aktivit v krajském městě. Oddíl má více než sto aktivních členů včetně žen a mládeže. V loňské sezoně se místním ragbistům podařilo probojovat do Národní ligy ragby, ze které se mohou kvalifikovat do nejvyšší české soutěže.

Mužský tým zahájí letošní sezonu v neděli proti týmu Rugby Šumava Nýrsko. Hrát se bude v neděli od 14 hodin na stadionu Jihočeské univerzity.

Do nové sezony vstoupí všechny týmy s aktivními nábory, kde do svých řad budou zvát děti již od šesti let věku, ženy i muže. Právě domácí utkání je možností nejenom se blíže seznámit s pravidly, ale i přidat se mezi velkou ragbyovou rodinu.

„V jarní části hrál náš tým premiérově v Národní lize a zde sehrál důležitou roli. Rozhodně jsme nebyli soupeřům jednoduchým protivníkem. Tradičním týmům z Moravy – Ostravě či Brnu – jsme byli důstojným soupeřem a náš tým to výrazně posunulo v herních dovednostech. Rád bych pozval všechny fanoušky a i zájemce o náš sport na nedělní utkání,“ říká předseda RC České Budějovice Petr Klíma.

Autoři | Foto RC České Budějovice

Štítky České Budějovice, soutěž, Nýrsko, Česko, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Petr Klíma, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ragby vstoupí v Budějcích do páté sezony  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.