Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vozíčkáři United si připsali další úspěch. Ovládli mezinárodní turnaj ve Švýcarsku

Ani výběr české ligy, ani reprezentační výběry Švýcarska či Holandska. První ročník Swiss Wheel Open ovládli borci z Budějc! Celým turnaj prošli bez zaváhání a zaslouženě si tak ze švýcarského Nottwilu odvezli první místo.

Budějčtí florbalisté jsou jasným důkazem toho, že i s handicapem se dá sportovat na vrcholové úrovni a připsali si další velký úspěch.

Turnaj se odehrál o víkendu 24. a 25. dubna a kluci z Budějc jeli se skromnými cíli. Vždy mají radši nižší cíle, ale po jejich úspěších se dá říct, že jsou jedni z nejlepších v Evropě.

„Chtěli jsme si pěkně zahrát, a aby tým šlapal. Abychom si sedli i lidsky a byli skvělá parta. Když tohle všechno máte, tak výsledky pak přijdou. No a nám se to povedlo,“ podotýká Zbyněk Sýkora, jeden z tahounů United.

Na hráče z jihu Čech nestačil žádný ze soupeřů. Ve finále se potkali s výběrem české ligy, který vedl nový reprezentační kouč vozíčkářů Vladimír Mařík, a nedali mu šanci. Vítězstvím 4:1 opanovali i poslední utkání na turnaji a mohli se tak radovat. Stali se historicky prvními vítězi Swiss Wheel Open.

Nutno také podotknout, že několik hráčů United je stálými členy české reprezentace.

„Náš výkon byl velmi dobrý. Byl to první turnaj svého druhu a snad z toho vznikne tradice. Švýcarsko je krásná země a určitě se sem zase rádi vrátíme,“ doplňuje k turnaji jednatřicetiletý Sýkora.

Florbalisté United tímto triumfem dovršili “triple“. V loňské sezoně ovládli největší vozíčkářský turnaj Prague Wheel Open a dokonce se stali českými mistry. Letos svůj titul obhajují a zatím se jim daří více než dobře. Do konce základní části české ligy chybí jeden turnaj a v tuto chvíli United vedou tabulku. Do následného play-off by pak šlo mužstvo z nejvýhodnější pozice. To letos pořádá Tatran Střešovice.

Držme borcům palce, ať nám přivezou další úspěch!

Sestava: Jiří Němec, Michal Havelka - František Šindelář, Jan Šíp, Tomáš David, Zbyněk Sýkora, Jan Herman, Miroslav Beck, Zdeněk Čížek.

Autoři

Štítky Švýcarsko, České Budějovice, Nizozemsko, Evropa, Tatran Omlux Střešovice, Česko, Vladimír Mařík, Jiří Němec, František Šindelář, Jan Herman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vozíčkáři United si připsali další úspěch. Ovládli mezinárodní turnaj ve Švýcarsku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.