Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Štíři porazili Plzeň 3:0 na zápasy a postoupili do semifinále Národní florbalové ligy

Za stavu 2:0 na zápasy pro budějcký tým se čtvrtfinálová série NFL přesunula na jih Čech. Ve Sportovní hale rozhodli Štíři o svém postupu již v sobotu a to poměrem 9:7. Vítězství se ovšem nerodilo snadno. Stejně jako v minulých zápasech.

Již ve 4. minutě prohrávali domácí borci 0:2. Z tohoto úvodního šoku se dokázali Štíři oklepat a v 10. minutě dal kontaktní branku Lukáš Malý. V 16. minutě Štíři skórovali „podruhé“. Tomáš David nohejbalovou smečí usměrnil míček do vlastní branky – 1:3. Štíři však půl minuty před koncem první části ještě zkorigovali skóre. Tentokrát přesně zamířil Michal Měřička.

Druhá třetina začala tak, jak si všichni domácí příznivci přáli. Po 19 sekundách vyrovnal individuální akcí Michal Kudláček – 3:3. Během minuty byl ale stav 3:5 a Štíři tak opět museli dotahovat. Do kontaktu se dostali ve 25. minutě, když využil přesilovku krásnou střelou od mantinelu Vlastimil Stejskal – 4:5. Plzni se ovšem podařilo odskočit o další dvě branky. Nejprve rozebrala obranu domácích a následně využila vyloučení kapitána Tomšíčka. Do konce třetí třetiny se Štíři dostali na dostřel jediné branky. Pátý gól dal Václav Staněk a pošesté rozvlnil síťku za hostujícím gólmanem Ščurkem Tadeáš Melíšek. Stav po dvou třetinách byl 6:7.

Ve třetí třetině se diváci znovu dočkali vyrovnání. Na 7:7 vyrovnal historicky nejproduktivnější hráč Štírů Ondřej Havelka. Po tomto gólu se psychika plzeňských rozsypala jako domeček z karet a Štíři toho využili. Obrat dokonal v čase 57:26 Lukáš Froněk. V tu chvíli zavládla v celé hale neuvěřitelná euforie a všech 202 skvělých fanoušků hnalo Štíry za postupem. Závěr zápasu hráči Plzně vůbec nezvládli a výsledkem byly udělené tři červené karty a rovněž zranění budějckého Václava Staňka, kterého musela odvézt záchranná služba. Konečnou podobu výsledku dal čtyři sekundy před koncem Lukáš Malý

„Celá série byla naprosto vyrovnaná, ale tento zápas byl asi nejtěžší a jsme rádi, že jsme postoupili nakonec my,“ zhodnotil útočník Štírů Ondřej Havelka.

„Řekl bych, že v sérii byla důležitá fyzička. Plzeň ve třetí třetině vždy odpadla a my jsme zápas dokázali zvrátit. Jediné, co nás mrzí, je zranění Venci Staňka, který chytil parádní formu, ale bohužel doplatil na zákeřnou hru Plzně,“ doplnil kapitán Štírů Jakub Tomšíček.

FBC Štíři České Budějovice – FBC Plzeň 9:7 (2:3, 4:4, 3:0)

Konečný stav série: 3:0

Branky FBC Štíři České Budějovice: 10. Malý (Měřička), 20. Měřička (Malý), 21. Kudláček (Slepička), 25. Stejskal (Havelka), 31. Staněk (Malý), 37. Melíšek (Stejskal), 57. Havelka (Froněk), 58. Froněk (Havelka), 60. Malý (Měřička).

Autoři

Štítky FBC Štíři České Budějovice, FBC Plzeň, florbal, čtvrtfinále, postup, semifinále, play-off, Národní florbalová liga, FC Viktoria Plzeň, National Football League, Česko, Ondřej Havelka, Václav Staněk, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři porazili Plzeň 3:0 na zápasy a postoupili do semifinále Národní florbalové ligy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.