Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pod hlubockým zámkem vzniklo první fotbalgolfové hřiště v jižních Čechách

Trend a obliba fotbalgolfu pronikla i na jih Čech. Vůbec první takové hřiště v regionu naleznete na adrese Hluboká nad Vltavou - Závlahy. Slavnostní otevření proběhlo minulý pátek. O den později se zde hrál úvodní turnaj.

Název už napovídá, o co ve fotbalgolfu jde. Je to sport, který vznikl v roce 2004 ve Švédsku a teprve nedávno se dostal do Česka. Hraje se na hřišti podobném tomu golfovému, ale do osmnácti jamek se nedopravuje malý míček pomocí hole, nýbrž fotbalový míč pomocí kopů. Jamka má rozměry 55 až 65 centimetrů. Vzdálenosti jamek jsou od  30 do 250 metrů, přičemž hráč musí překonávat různé umělé či přírodní překážky. U každé jamky je stanovený par – tedy počet kopů, na kolik by se měla zahrát. Vítězem je ten s nejmenším počtem kopů po osmnácti jamkách.

A proč vůbec pod hlubockým zámkem hřiště vzniklo? „Jednou jsme byli pozváni s tátou na hřiště do Dymníku, kde se konalo mistrovství České republiky, kterého jsme se zúčastnili a bylo hotovo. Láska na první pohled. Je to ideální sport pro všechny, kteří milují fotbal, přírodu, pohyb na čerstvém vzduchu a v krásné přírodě. Vždy říkám, že nestavíme hřiště, ale parky. Úžasné na fotbalgolfu je to, že ho mohou hrát všechny generace, od dětí po seniory, ženy i muži,” říká zakladatel hřiště Jan Frantík.

Slavnostní otevření FotbalParku Hluboká nad Vltavou - Závlahy proběhlo minulý pátek.odpoledne. K poslechu zahrála skupina Trio Traktůrek a moderátorské taktovky se zhostil Milan Džuba, který návštěvníky provedl několika různými dovednostními soutěžemi. Na své si přišly i nejmenší fotbalgolfisté. „Otevření hodnotím velmi kladně, všichni si to užili a odezvy byly velmi pozitivní. Mimochodem nám ukázaly, že jsme se rozhodli jít správným směrem,“ doplnil s úsměvem Frantík.

FotbalPark Hluboká nad Vltavou - Závlahy je otevřen ve všední dny od 12:00 do 20:00, o víkendech od 10:00 do 20:00. Proto, abyste si mohli v klidu zahrát, si stačí vzít jen dobrou obuv a náladu. Závlahy budou rovněž na konci letních prázdnin hostit fotbalgolfovou ligu, kdy se do krásného prostředí sjedou hráči ze všech koutů České republiky. Chybět by 27. a 28. srpna neměli ani zahraniční hráči.

První hřiště v jižních Čechách ale nevydrží v kraji osamocené dlouho. Už 30. července se otevře druhé certifikované fotbalgolfové hřiště ve Frymburku. Do budoucna jsou v plánu celkem čtyři certifikované areály v Jihočeském kraji.

Štítky Jihočeský kraj, Česko, Hluboká nad Vltavou, Švédsko, zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod hlubockým zámkem vzniklo první fotbalgolfové hřiště v jižních Čechách  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.