Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Matoušovi v Římově vyběhali přes 72 tisíc korun!

Téměř dvě stě třicet běžců, skákací hrad, segwaye, koloběžky nebo pole dance. To a mnoho dalšího nabídl v polovině září druhý ročník Římovského běhu pro úsměv, tedy benefiční akce, která opět pomáhala dobré věci. Matouš trpí od malička dětskou mozkovou obrnou, tedy postižením, se kterým se každý den statečně pere. Díky sponzorům a všem, kteří se běhu účastnili nebo pomáhali s jeho organizací, se nyní může opět těšit na moderní léčbu ve slovenských Piešťanech, která mu už jednou velmi pomohla!

Dopolední počasí, které bičovalo Římov a okolí vydatným deštěm, hrozilo, že se dlouhodobě připravovaná akce na happy end tentokrát těšit nemůže. Ukázalo se ale, že kdo má rád běh a možnost jeho prostřednictvím pomoci, se ani průtrže mračen nebojí. A že se to nakonec všem vyplatilo! Déšť totiž ustal a chvílemi si na běh našly cestu i sluneční paprsky. Podmínky tak měli běžci ideální.

Nudit se ale nemohl ani jejich doprovod, případně borci, kteří už svou trať zdolali. Pořadatelé si totiž letos připravili ještě bohatší program než minule a to pro všechny věkové kategorie. Po hřišti se tak proháněli lidé na elektrických koloběžkách a segwayích. Malé děti si vyzkoušely bojové umění Krav Maga, jezdili na koni nebo skákali v nafukovacím hradu. Většina navíc s namalovanými obličeji. Plný byl také stan s občerstvením v podobě nápojů a „doplňků energie“, kterým, alespoň podle fronty, vládla domácí cmunda. Velký zájem vzbudila také autogramiáda hokejistů budějckého Motoru. 

Všem zúčastněným tak patří velký dík a to nejen za pořadatele, ale hlavně za Matouše, který si sám celou akci pořádně užil a na jejím konci přebral s maminkou výtěžek v hodnotě sedmdesáti dvou a půl tisíce korun! Už teď se všichni těší na další ročník. 
 

Štítky Piešťany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matoušovi v Římově vyběhali přes 72 tisíc korun!  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.