Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Softbalistky Ledenic mají nakročeno do finále extraligy. Muži dvakrát prohráli

Historický úspěch mají na dosah v Ledenicích, kde extraligové hráčky klubu Žraloci Ledenice vedou v semifinále nad Kunovicemi 2:0 na zápasy. O víkendu mohou rozhodnout, ale hrají na hřišti soupeře. I muži jsou v extralize v semifinále. S favorizovaným týmem Spectrum Praha prohráli oba domácí duely.

Muži začali semifinále až po utkání žen a nastoupili s inspirací výhry svých kolegyň. Jenže proti vítězi základní části a největšímu favoritovi na titul šampiona se jen těžko dokázali prosadit. „Spectrum Praha je tým plný reprezentantů a zároveň úřadující mistr ligy. Po celý zápas potvrzoval roli favorita,“ řekl trenér ledenických mužů Jaroslav Korčák.

Spectrum šlo do jednobodového vedení již v první směně. Domácí Žraloci odpověděli pak ve třetí směně a srovnali na 1:1. „Bohužel hosté nám v dohrávce směny utekli na 1:6. Svým druhým homerunem v zápase pak korigoval stav Patrik Kopečný a do páté směny se šlo za stavu 2:6. V té ale Spectrum tříbodovým homerunem Davida Mertla zápas ukončilo,“ řekl dále Korčák. Utkání skončilo 2:9.

Do nedělní odvety se v nadhazovacím kruhu představil ledenický Jaroslav Breník a proti němu Aleš Jetmar v dresu Pražanů. Mimo jiné spolu tito dva nadhazovači vyhráli v roce 2006 titul za Radotín. „Spectrum se opět ujalo jednobodového vedení. Zápas opět homerunem srovnával Petr Frejlach. Dlouho vyrovnané a pohledné utkání se zlomilo v páté směně, kdy homerunem Patrika Kolkuse Spectrum skórovalo hned dvakrát a odskočilo na 1:3.“

Hráči Ledenic se nevzdali a zařídili dramatickou koncovku. Petr Frejlach po odpalu za hrazení snížil na rozdíl jednoho bodu a v další směně pak měli Žraloci hráče na první i druhé metě. „Bod se ale bohužel již udělat nepodařilo,“ dodal Korčák. O víkendu budou muži v Praze odvracet vypadnutí.

Zcela opačné starosti mají ledenické ženy, které vstoupily do semifinálových bojů suverénně. V první směně sobotního utkání skórovaly po sérii odpalů a chyb v obraně Kunovic hned čtyřikrát. Čtyřbodový náskok se pak do konce zápasu nezměnil a kdo přišel pozdě, žádné body již neviděl. Po celý zápas neumožnila Kunovicím skórovat výborně nadhazující Veronika Pecková, která je jedničkou i ženské reprezentace.

Až v neděli se Kunovice prosadily a dvěma body v první směně šly rychle do vedení. Ledenice pak dlouho nemohly zareagovat. Povedlo se jim to ve čtvrté směně, když naplnily všechny mety a odpalem zařídila tři body Miluše Hradská.

„Sama pak doběhla pro čtvrtý bod Žraloků po nechyceném nadhozu. Navýšení skóre na 5:2 se hráčky Žraloků dočkaly v šesté směně po tvrdých odpalech. Kunovice se ale nevzdaly a v sedmé směně kombinací odpalů a drobných zaváhání v obraně Ledenic zkorigovaly stav na 5:4. Utkání ukončila zkušeně strikeoutem Veronika Pecková,“ řekl k utkání žen Korčák.

Série se hraje na tři vítězné zápasy a v sobotu mohou Ledenice slavit historický postup do finále extraligy. První zápas se hraje v Kunovicích od 14 hodin.

 

Štítky Ledenice, semifinále, Spectrum Praha, Praha, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Softbalistky Ledenic mají nakročeno do finále extraligy. Muži dvakrát prohráli  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.