Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Premiérovou RunTour ovládl Dymák se Sekanovou

Pořádné překvapení se odehrálo ve výsledcích mužského závodu RunTour na 10 kilometrů v Českých Budějovicích, když se z vítězství neradoval favorit favoritů, Jan Kreisinger. Místo něj na nejvyšší stupínek vystoupal Pavel Dymák. Mezi ženami byla suverénní dle očekávání Lucie Sekanová.

Poslední dobou se cítím skvěle,“ prozradil v cíli spokojený Dymák. Desetikilometrovou trať prolétl za 31:38 minuty a o více než minutu za sebou nechal favorizovaného Jana Kreisingera, který skončil dokonce až třetí. „Já se na rozdíl od Pavla teď cítím bídně, neběhá mi to,“ přiznal Kreisinger.

Svou roli hrála únava i z nedávného půlmaratonu. „Měl jsem ho v nohách, nebylo snadné se z toho za týden dostat, ale závod jsem si jinak užil. RunTour nezklamala, byla tu báječná atmosféra,“ okomentoval úvodní závod seriálu roku 2017 Kreisinger a vedle stojící Dymák jen souhlasně přikyvoval.

Vítězné pocity si v cíli užila mezi ženami Lucka Sekanová. Favoritka číslo 1 se startovním číslem 2 nezaváhala, když nejbližší soupeřce nadělila téměř dvě minuty. „Nebyla to snadná trať, bylo tam dost zatáček, ale skvělé časy se na ní běhat dají i tak. S tím mým (35:17) jsem spokojená,“ řekla Sekanová.

Ještě aby nebyla, před sebe pustila jen tři muže, v celkovém pořadí tak skončila čtvrtá. To na podobně velkých závodech není příliš obvyklé. „O to více si svého výsledku vážím,“ potvrdila.

Tisková zpráva | Foto facebook.com/runtour

Štítky Lucie Sekanová, Jan Kreisinger, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Premiérovou RunTour ovládl Dymák se Sekanovou  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.