Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karatistka Crhonková vyválčila po boji bronz na Světové lize

Životní úspěch v seniorské kategorii zaznamenala karatistka Adriana Crhonková z TJ Karate České Budějovice na Světové lize v rakouském Salzburku. V konkurenci 64 závodnic z celého světa skončila na 3. místě.

Pro Crhonkovou šlo o poslední závod před nadcházejícím vrcholem roku, kterým je na konci měsíce mistrovství světa ve Španělsku. V kategorii seniorek do 50 kilogramů bylo 64 závodnic a Jihočeška se tam musela poprat o cenný kov v obrovské konkurenci.

Adriana postupně porazila Bosňanku 5:1, Thajku 4:0 a Italku 4:3. Ve čtvrtém kole prohrála s pozdější vítězkou z Turecka 1:3, ale v repasáži pak porazila Španělku a v boji o bronz Francouzku 5:0,“ uvedl její trenér a asistent trenéra reprezentace Miroslav Hýsek.

Nejtěžší zápas byl asi s Italkou, ve kterém Adriana prohrávala dvě sekundy před koncem 1:3, ale kopem na hlavu zápas otočila. V turnaji byla důrazná, pohyblivá a takticky splnila vše, co jsme si řekli,“ pochválil svou svěřenkyni trenér Hýsek.

Crhonkovou nyní čeká finální příprava před odletem na mládežnické mistrovství světa, které je pro kategorii 18 – 21 let. V Salzburku závodila mezi seniorkami nad 18 let.

Do Rakouska jsem nejela s velkými ambicemi. Brala jsem to spíš jako turnaj pro nasbírání zkušeností. Třetí místo je ale nakonec můj největší úspěch v seniorské kategorii. Největší radost jsem měla z výhry nad Francouzkou,“ řekla mladá budějcká závodnice. „Na mistrovství světa toužím po medaili a udělám pro to vše, co je v mých silách.“

Autoři | Foto Jan Luxík a archiv TJ Karate České Budějovice

Štítky TJ Karate, České Budějovice, Adriana Crhonková, medaile, bronz, Světová liga, úspěch, mistrovství světa, Miroslav Hýsek, Salzburg, Španělsko, Turecko, bronzová medaile, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatistka Crhonková vyválčila po boji bronz na Světové lize  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.