Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Yauwais Cup vyhráli potřetí Miláčci. Titul obhájili v superzápase

Ledenice na Českobudějovicku hostily v sobotu 18. července turnaj v šesti sportech Yauwais Cup. Třetího ročníku celodenního zápolení se zúčastnilo po odhlášení mužstva Za 5 minut 23 týmů.

„Turnaj jsme připravili pro 24 přihlášených. Bohužel tři dny před akcí se nám jeden tým odhlásil. Museli jsme na poslední chvíli upravit pravidla. Hlavně postupový klíč do čtvrtfinále,“ říká za pořadatelský spolek Ledenická sportovní Tereza Cukrová.

„Letos jsme po dlouhých debatách vybrali pět míčových sportů a jednu silovou disciplínu,“ dodává Cukrová. Základní kolo bylo na šest skupin, ve kterých se čtyřčlenné týmy mezi sebou utkaly ve fotbale, tenise, nohejbale, volejbale a stolním tenise. Silovou disciplínou bylo stání na kloubnících. „Kloubník je dřívko široké 34 milimetrů a počítá se čas, který soutěžící vydrží v kliku na kloubech na nich stát.“

Rekord turnaje vytvořil Pavel Tvaroh z týmu Mimoni, který vydržel pět minut a 19 sekund. Na turnaji se volili nejlepší hráči všech sportů a ve fotbale byl nejlepší Jan Fencl z družstva Sešlost, které mělo jako jediné mezi sebou i hráčku. V nohejbale dominoval Ondřej Matějka ze Štamgastů z Hospůdky na hřišti a ve stolním tenise byl vybrán jako nejlepší hráč vyřazovací části Jan Víta ze Čtyřlístku. Další ocenění brali už jen finalisté - Jupíci a Miláčci. Z Jupíků byl František Benhák vyhlášen jako nejlepší hráč ve volejbale a Miroslav Kučera pak v tenise. „Volil se i nejlepší hráč celého turnaje, kterým se stal Miroslav Strouha z Miláčků pro svou širokou všestrannost,“ vysvětluje Cukrová.

Jupíci a Miláčci patřili mezi favority turnaje dlouho dopředu a čekalo se, kdo se k nim přidá. Překvapilo několik týmů, ale nakonec se do večerních závěrečných bojů probojovali právě finalisté z roku 2014. Po základní části se hrálo play-off systémem čtvrtfinále a semifinále ve vylosovaných třech sportech. Mezi nejlepší čtyři týmy se dále dostali Čtyřlístek a nováček turnaje Karatisté z Drbny.

„Jupíci zdolali Karatisty z Drbny dva nula, když vyhráli ve stolním tenise i volejbale. Třetí sport se tak už nehrál. I Miláčci si uhráli postup po dvou sportech. Čtyřlístek porazili ve fotbale a tenise,“ říká dále Cukrová. Duel o třetí místo byl ve vylosovaném jednom sportu formou superzápasu. Kapitán Čtyřlístku vylosoval stolní tenis a po velkém boji nakonec slavil se spoluhráči výhru 2:1 na sety.

Finále zahájil kapitán Jupíků losováním sportů, v jakém pořadí se bude hrát. A pořadí bylo nohejbal, tenis, volejbal a fotbal. Kromě volejbalu byly všechny zápasy obrovsky vyrovnané. Jupíci zvládli v nohejbale koncovku a vyhráli 13:11. Tenis začali také lépe, ale nakonec vyhráli Miláčci 3:2. Ve volejbale dominovali znovu Jupíci poměrem 13:4. Vedli v sérii 2:1 a měli k titulu blíže. Fotbal byl dlouho vyrovnaný a za začínajícího šera (turnaj se hrál od 8:00 do 21:15) rozhodla až koncovka, ve které Miláčci dvěma góly srovnali.

Následoval tak další los, který určil sport pro superzápas. Vybrán byl opět fotbal, který už předtím pro diváky nabídl hodně vyhecovaný průběh. A stejné to bylo i v rozhodující bitvě, kterou po celodenním maratonu vyhráli Miláčci 3:1. Obhájili tak titul z let 2014 i 2013.

„Především bych chtěl poděkovat svému týmu, že se dokázal setkat ve stejném složení potřetí za sebou. Co se týká turnaje, tak to byl velice náročný den. Musím přiznat, že některé týmy byly vyzbrojeny posilami a nebylo jednoduché s nimi vyhrávat. Průběh turnaje se nám ale i tak vydařil. Náš cíl byl jasný - dostat se do finále. V semifinále jsme za nepříznivého stavu 0:2 na gemy v tenise s vidinou rozhodujícího utkání ve stolním tenise utekli hrobníkovi z lopaty. Jupíci potvrdili, že složili velice silnou čtyřku. V superfinále se uvolnilo nejvíce emocí, ale nakonec jsme vyhráli 3:1 a získali tak putovní pohár i potřetí za sebou,“ řekl kapitán Miláčků Petr Králík.

Sestava Miláčci: Petr Králík. Tomáš Lamáček, Miroslav Strouha, David Fyrbach
Sestava Jupíci: Miroslav Kučera, František Benhák, Sláva Čížkovský, Jan Horáček

Štítky sport, Ledenice, volejbal, fotbal, okres České Budějovice, Miroslav Kučera, Čtyřlístek, Jan Horáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Yauwais Cup vyhráli potřetí Miláčci. Titul obhájili v superzápase  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.