Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jubilejní rallye uvidí i Budějčáci, na Výstavišti bude živo

Už počtyřicáté zaburácí v rozkvetlé jarní jihočeské přírodě motory závodních speciálů. Jubilejní ročník Rallye Český Krumlov, jedné z nejvýznamnější regionálních motoristických událostí roku, odstartuje v pátek odpoledne na českobudějovickém Výstavišti.

Na startu populární soutěže nebude chybět téměř kompletní domácí špička v čele s jezdcem Škody Motorsport Janem Kopeckým, sedminásobným vítězem Krumlova Romanem Krestou či loňským mistrem Evropy v rallye historických vozidel Miroslavem Janotou. Diváci se kromě kvalitní sportovní podívané můžou až do sobotního večera těšit na bohatý doprovodný program.

Čtvrtý podnik Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v rallye se bude opět odehrávat na území českokrumlovského a českobudějovického regionu. Trať soutěže čítá čtrnáct náročných rychlostních zkoušek o celkové délce přes 180 kilometrů, superspeciálka na Výstavišti v Českých Budějovicích, která letos nese název Samson-Rallye-Aréna, se pojede dvakrát. První průjezd je na programu v pátek od 16 hodin, podruhé se tudy startovní pole téměř osmdesáti soutěžních speciálů prožene v sobotu před obědem.

Živo však bude na Výstavišti, které je zároveň servisní zónou pro celé startovní pole, po oba dva dny trvání rallye. Dopoledne budou prostory pavilonu Z patřit technickým a administrativním přejímkám, od 11.45 hodin se mezi halami pojede testovací rychlostní zkouška, takzvaný shakedown, a dvě hodiny po poledni je na programu autogramiáda předních jezdců.

Před startem první rychlostní zkoušky a po cíli posledního vozu zařazeného do českého šampionátu se na okruhové trati propletené mezi výstavními halami představí historické skvosty přihlášené do Rally Legend Show. V sobotu se pak na kruhovém objezdu uprostřed areálu výstaviště pojede druhý ročník RC Rallye Český Krumlov, tedy zmenšenin vozidel na dálkové ovládání.

Úplně poprvé se v rámci jihočeské soutěže uskuteční i Rallye Český Krumlov Electric and New Energies, při které uvidíme auta s elektromotory nebo hybridním pohonem. V „Zetku“ navíc bude k vidění výstava veteránských a tuningových aut, vyzkoušet si budete moci simulátor Formule 1, motokáry, celý den poběží videoprojekce a také výsledkový servis z průběhu rallye.

Každý, kdo si na budějcké Výstaviště zakoupí vstupenku (páteční s platností i na sobotu stojí 200 korun, lístek na druhý den je za stovku), bude automaticky zařazen do slosování o čtyřkolku a další hodnotné ceny. Děti do 150 centimetrů výšky mají vstup zadarmo.

Veškeré informace o 40. Rallye Český Krumlov 2012, včetně časového harmonogramu, map trati, diváckých míst či seznamu přihlášených posádek, najdete na webu www.rallyekrumlov.cz.

Budějcká Drbna samozřejmě nebudete na této významné akci, kterou každoročně navštíví tisíce diváků z celé republiky i zahraničí, chybět!

Štítky rallye, Český Krumlov, kongresové centrum, soutěž, Škoda Motorsport, Jan Kopecký, Roman Kresta, Miroslav Janota, Evropa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jubilejní rallye uvidí i Budějčáci, na Výstavišti bude živo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.