Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kariéru nadějného rychlobruslaře podpořil hejtman Zimola šekem na 50 tisíc korun

Šek na 50 tisíc korun předal hejtman Jiří Zimola rychlobruslaři Jakubu Kopřivovi z Jindřichova Hradce. Vyjádřil mu tím poděkování za skvělou reprezentaci Jihočeského kraje, o kterou se šestnáctiletý student Střední průmyslové školy stavební v Českých Budějovicích svými sportovními výsledky zasloužil. Peníze má využít k dalšímu rozvoji své sportovní kariéry v Nowis TEAM-Centru sportu, jehož je členem.

Předání šeku se uskutečnilo v pátek 24. dubna 2015 v jindřichohradeckém Muzeu fotografie a moderních obrazových médií. Vzhledem k věku Jakuba byl šek napsán na jeho otce Jana. „Děkuji Kubovi jménem celého kraje za skvělou propagaci našeho regionu doma i v zahraničí. Zároveň mu gratuluji k vynikajícím dosaženým výsledkům a věřím, že v nich bude i nadále pokračovat, abychom si o jeho úspěších mohli jednou číst na sportovních stránkách, podobně jako na nich dnes vídáme například Martinu Sáblíkovou,“ uvedl Zimola. Hejtman zároveň adresoval poděkování i jeho rodině a všem ostatním, kteří se na rozvoji jeho sportovní kariéry podílejí.

Vše odstartovaly dvě zlaté medaile z OH dětí a mládeže

Dveře ke kariéře rychlobruslaře se Jakubu Kopřivovi, který se prvotně věnoval lednímu hokeji, podařilo výrazně otevřít na Zimních olympijských hrách dětí a mládeže ČR, kde reprezentoval Jihočeský kraj a nečekaně získal dvě zlaté medaile. Poté se začal věnovat rychlobruslení na vrcholové úrovni. Během půl roku se jeho výsledky zlepšily natolik, že dostal nabídku zúčastnit se letního přípravného soustředění, které částečně absolvoval i po boku Martiny Sáblíkové a pod vedením jejího trenéra Petra Nováka.

Mistr republiky se možná podívá i do Tokia

Po roce od zmíněné olympiády zajel Jakub časový limit potřebný ke startu na světovém poháru juniorů a na prestižních mezinárodních závodech Finstral Trophy 2015 v italském Collalbu zlepšil své osobní rekordy a mezi svými vrstevníky z České republiky se umístil nejlépe. Své předpoklady a kvality potvrdil v polském Zakopaném, kde na Mistrovství České republiky obsadil 1. místo. V příští sezoně nadějného sportovce možná čeká i start na světových závodech, konkrétně na Světovém poháru juniorů a Mistrovství světa juniorů, v roce 2016 pak případně i na Mezinárodních olympijských hrách mládeže pořádaných v Tokiu.

„Mám opravdu velikou radost a moc za finanční podporu panu hejtmanovi i celému kraji děkuji. Uvedený obnos mi pomůže zlepšit podmínky na trénování,“ uvedl Jakub, kterého letos mimo jiné čeká soustředění s týmem v Novém Městě na Moravě a poté závody na kole s Martinou Sáblíkovou.

Při schvalování návrhu poskytnutí finančního daru Jakubu Kopřivovi zohlednila rada kraje i skutečnost, že sportu se věnují i jeho dva sourozenci a podpora jeho rychlobruslařské kariéry je nad rámec rozpočtu jeho rodičů.

Napsal Radek Šíma
Tisková zpráva

Štítky Jakub Kopřiva, Jindřichův Hradec, rychlobruslař, Jihočeský kraj, šek, naděje, reprezentant, Jiří Zimola, kariéra, Střední průmyslová škola, České Budějovice, olympijské hry, Martina Sáblíková, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kariéru nadějného rychlobruslaře podpořil hejtman Zimola šekem na 50 tisíc korun  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.