Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Rallye Český Krumlov se pojede na začátku května

Rok se s rokem sešel a fanoušci, soutěžící i pořadatelé znovu odpočítávají dny zbývající do startu Rallye Český Krumlov. V letošním roce se pojede již 42. ročník historicky druhé nejstarší tuzemské soutěže. Po šesti letech se jihočeský podnik vrací z třetího květnového víkendu na začátek měsíce.

Změnu termínu zapříčinily zejména volby do Evropského parlamentu, během nichž není reálné závod zorganizovat. Nakonec se tedy 42. Rallye Český Krumlov 2014 uskuteční ve dnech 2. a 3. května.

„Neměli jsme příliš na výběr. O týden dříve se na českobudějovickém Výstavišti koná tradiční výstava Hobby a na Lipně závody dračích lodí, o týden později naopak budou na mnoha místech regionu Dny dětí,“ uvedl ředitel 42. Rallye Český Krumlov Luboš Šalát s tím, že o prvním květnovém víkendu se na jihu Čech závodilo naposledy v letech 2007 a 2008.

Soutěž je opět zařazena do FIA European Rally Trophy s druhým nejvyšším koeficientem 3, Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally a Mistrovství České republiky v rally historických automobilů. Součástí doprovodného programu navíc bude 8. Rallye Legend Show, 3. New Energies Rallye Český Krumlov a 4. RC Rallye Český Krumlov.

Kvůli novému termínu konání Rallye Šumava je českokrumlovský závod po rakouské Jänner rallye prvním ‚velkým mistrákem‘ na českém území, a tak se dá očekávat, že by se na startu měly objevit všechny dvojice plánující účast v kompletním seriálu Mediasport MMČR, zaštiťovaném Autoklubem ČR. Kladné hodnocení zahraničních delegátů, kteří ocenili Rallye Český Krumlov 2013 jako druhý nejlepší podnik Evropského poháru, by navíc mohlo do podzámčí přilákat i několik posádek z ciziny.

Organizátoři z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a týmu ČK motorsport na přípravě soutěže intenzivně pracují již několik týdnů. Na začátku února proběhlo setkání ředitelství s vedoucími činovníky rychlostních zkoušek, kterým byla představena podoba letošního ročníku.

Trať doznala oproti minulému roku pouze kosmetických změn. Opět se pojede 14 rychlostních zkoušek na sedmi osvědčených měřených úsecích, centrum soutěže bude včetně servisního zázemí situováno do areálu Výstaviště České Budějovice a tradiční dojezd do cíle a slavnostní vyhlášení nejúspěšnějších posádek hostí českokrumlovská Jelení zahrada.

Štítky Rallye Český Krumlov, nový termín, začátek května, Výstaviště České Budějovice, rallye, Český Krumlov, soutěž, Česko, Evropský parlament, Autoklub České republiky, Rallye Šumava, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rallye Český Krumlov se pojede na začátku května  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.