Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Českobudějovické LTC hostilo o víkendu oblastní přebor mladšího žactva

Oblastní přebor Jihočeského kraje se odehrál od minulé soboty do pondělní na kurtech českobudějovického LTC. Kategorii chlapců i dívek ovládli největší favorité. Největší budějcký úspěch zaznamenala ve čtyřhře Rainke, která navlékla zlatou medaili. V singlech byl nejúspěšnější Müller, který postoupil až do finále.

Ale postupně. Do chlapecké kategorie nastoupilo 28 hráčů. Domácí LTC reprezentovalo pět hráčů. Tomáš Brichta, Jakub Kuba, Adam Hamerník, Štěpán Dvořák a Theodor Müller. Kuba s Hamernínek se porvali o postup hned v prvním kole a jako vítěz z tohoto duelu vzešel Kuba. Do druhého kola také postoupil Dvořák a volný los měl Müller. Prvním kolem neprošel Brichta, kterému vystavil stopku Patrik Mojžíš.

Přes druhé kolo se podařilo projít pouze Müllerovi, který následně zvítězil i ve čtvrtfinále a pozdějším finále. Ve finále, které bylo o hodinu odloženo z důvodu chladného počasí, narazil na favorita celého turnaje Erika Fáčka z LTC Tábor. Müller se dlouho v prvním setu držel, ale nakonec podlehl 4:6. Druhý set už byl jasně v režii táborského hráče, který ho získal poměrem 6:1.

V deblech nastoupila pouze jedna dvojice složená z hráčů domácího LTC. Brichta s Hamerníkem ale přes první kolo neprošli. Padli na raketách budějckého Kuby a Zemka, který reprezentuje také České Budějovice, ale tým Start. Tento pár ale skončil už o kolo později. Dvořák nastoupil s Kneysem, v prvním kole měli volný los, ale ve druhém už prohráli s bratrskou dvojicí Mojžíšů. Müller s Pimparou se dostali až do finále, kde však podlehli páru Fáček - Leipner poměrem 0:6 a 3:6.

V dívčí kategorii nastoupilo 29 hráček, z toho šest hájících barvy českobudějovického LTC. Konkrétně jimi byly Natálie Rainke, Michaela Jilková, Eliška Hrádková, Tereza Mašková, Adéla Vavříková a Šárka Caisová. Přes síto úvodního kola neprošla pouze Mašková. I přes druhé prošla celá pětice hráček. Ve čtvrtfinále tak mělo LTC TONSTAV-SERVICE pět z osmi hráček! Do semifinále postoupily dvě. Rainke vyřadila týmovou parťačku Jilkovou, Caisová kolegyni Vavříkovou a Hrádková padla s pozdější finalistkou Bezdičkovou.

Ta v semifinále zdolala Caisovou 7:6 a 6:3. Druhá domácí semifinalistka padla s Vondrákovou 3:6 a 2:6. Finále tak bylo ryze táborskou záležitostí. Holky předváděly skvělý tenis plný dlouhých výměn a nakonec byla úspěšnější Denisa Vondráková, která zvítězila 7:6 a 6:2.

V dívčí čtyřhře utvořily dvojici z LTC Hrádková s Vavříkovou. Tyto dámy postoupily do druhého kola, kterým už bylo čtvrtfinále. Rainke spojila síly s Vondrákovou a v prvním kole měly volno. Mašková nastoupila po boku Jiříkové z Plané, ale tyto dvě druhé kolo nevybojovaly. Jilková hrála s krumlovskou Vrabcovou a také ony postoupily dále. Caisová nastoupila vedle Bezdičkové. Tento pár měl rovněž volný los. Do semifinále nepostoupila pouze dvojice Jilková - Vrabcová a bylo tak jasné, že českobudějovické LTC bude mít ve finále minimálně jedno zastoupení. Nakonec bylo dvojité. Utkaly se dva nejvíce favorizované páry. Rainke - Vondráková a Caisová - Bezdičková. Z vítězství se nakonec radovaly Rainke s Vondrákovou, které zdolaly své sokyně suverénně 6:3 a 6:1.

Autoři

Štítky Theodor Müller, finále, Jihočeský kraj, Tereza Mašková, čtvrtfinále, semifinále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovické LTC hostilo o víkendu oblastní přebor mladšího žactva  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.