Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Klub LTC TONSTAV-SERVICE vyměnil trenéry a zahájil novou etapu fungování

Budějcký tenisový klub LTC TONSTAV-SERVICE angažoval nové trenéry a obměnil sportovní vedení, aby zahájil přestavbu sportovní činnosti. Jedním z nich je Jiří Linha, který se navíc vrací do známého prostředí, protože z největšího jihočeského města pochází. Posledních šest let hrál za Tábor.

V klubu LTC jste na pozici trenéra a manažera teprve chvilku. Stihl jste poznat místní hráče?
Na to samozřejmě moc času nebylo. Teprve minulý týden jsem skončil v Táboře, kde jsem trénoval šest let. Naplno jsem v Českých Budějovicích teprve od tohoto pondělka. Navíc tento týden je přechod ze zimního období na letní a u nás na kurtech se netrénuje. Děti mají soustředění ve Velešíně. Podle výsledků a jmen na turnajích ale místní hráče alespoň okrajově v oku mám.

Co dětem ze svých zkušeností rád předáváte?
Zaměřuji se na variabilitu hry. Snažím se předat zkušenosti s vedením zápasů, které jsem během své kariéry nasbíral. Dětem tohle většinou chybí. Dávám jim rady, jak hrát proti jednotlivým stylům a typům soupeřů.

Jaké máte osobní cíle z pohledu výchovy tenisových nadějí?
Nastavili jsme si několik priorit. Obecně jde o zkvalitnění trenérského procesu, lepší komunikace mezi rodiči, trenéry a vedením. A pak poskytování služeb závodním i rekreačním hráčům.

Chystáte nějakou úplnou novinku?
Převratnou novinku ne. Jdeme po drobnostech, které vytvoří celek. Od kondiční přípravy, přes rozbory videa až po samotnou hru. Chtěli bychom, aby se trenéři s dětmi více věnovali i komunikaci a spolupráci. Na podzim připravíme soustředění. O prázdninách navíc budou letní tenisové kempy.

V jakém horizontu byste chtěl, aby byly změny vidět?
To uvidíme, ale jak jsem nastínil, tak postupnými krůčky chceme jít ke zlepšení. Věřím, že to ocení i rodiče a diváci, na které se chceme spolu s Katkou (trenérka a manažerka Kateřina Horáková – pozn. autora) zaměřit. Rádi bychom i s nimi více pracovali a dostali je na domácí zápasy.

Štítky trenér, tenis, Jiří Linha, České Budějovice, Tábor, Velešín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klub LTC TONSTAV-SERVICE vyměnil trenéry a zahájil novou etapu fungování  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.