Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tenisté LTC TONSTAV-SERVICE mají nové vedení. Cílem je zlepšit celkové fungování sportovní sekce

Klub LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice má novou sportovní manažerku a trenérku. Bývalá hráčka budějckého oddílu, Kateřina Horáková, nastoupila do funkce před pár dny a bude chtít inovovat celkový chod sportovní a závodní činnosti klubu. „LTC je můj domovský klub. Hrála jsem zde do 18 let, než jsme odešla na vysokou školu,“ říká Horáková.

Co bylo vaším prvním úkolem?
Spolu s Jirkou (trenér a manažer klubu Jiří Linha – pozn. autora) jsme museli sestavit tréninkový plán. Dále jsme se snažili seznámit s co největším počtem rodičů a analyzujeme fungování sportovní sekce, abychom co nejdříve mohli zavádět kroky vedoucí ke zlepšení.

V letní sezoně se na kurtech LTC uskuteční hodně turnajů. Pro jaké kategorie to bude?
V mládežnických kategoriích to bude osm turnajů. Půjde o třídy B a C pro žactvo i dorost. Navíc budeme v Budějovicích pořádat i dva turnaje v babytenisu a minitenisu pro nejmenší dětičky.

A co turnaje třídy A?
Tam je rozdíl v tom, že je přiděluje tenisový svaz a pokud bychom ho měli pořádat, bylo by to na úkor našich hráčů. A to nechceme. Když pořádáme béčko nebo céčko, tak máme záruku, že do turnaje zasáhne co nejvíc našich hráčů.

Která akce v roce 2017 bude nejdůležitější na kurtech LTC?
Trojutkání příští víkend. Hrát se bude 22. a 23. dubna. Je to vlastně utkání, které se pravidelně pořádá mezi jižními Čechy, Horním Rakouskem a Bavorskem. Každý tým reprezentuje 10 hráčů od 10 do 14 let. Postupně se utkají v deseti dvouhrách a pěti čtyřhrách. Každý rok rotuje pořadatelství mezi jednotlivými zeměmi a letos to vyšlo k nám. V sobotu bude dvouhra, v neděli pak čtyřhra.

A v letní sezoně?
Béčkové turnaje starších žákyň (8. až 11. července) a dorostenek (15. až 18. července). Turnaj starších žákyň se nám podařilo dostat do série Champions Bowl, což znamená, že semifinalistky turnaje získají možnost startovat na mezinárodním světovém finále v chorvatském Umagu. V květnu a červnu budou navíc u nás soutěže družstev.

Kateřina Horáková a Jiří Linha

Štítky České Budějovice, Jiří Linha, Česko, Bavorsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tenisté LTC TONSTAV-SERVICE mají nové vedení. Cílem je zlepšit celkové fungování sportovní sekce  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.