Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tenistka Rainke si zahraje na světovém finále podniku Champions Bowl

Za účast v semifinále na našlapaném turnaji získala budějcká tenistka Natálie Rainke postup na chorvatské finále, kde budou hrát hráčky z celého světa. Ve čtyřhře uspěla Šárka Caisová.

Kurty oddílu LTC Tonstav-Service České Budějovice hostily o uplynulém víkendu celostátní turnaj B pro starší žákyně. Na jih Čech přijely i hráčky z Prahy, Vysočiny, Plzeňského nebo Pardubického kraje. A domácí bojovnice je na kvalifikaci podniku Champions Bowl pořádně prověřily.

Champions Bowl znamená, že semifinalistky kvalifikace získaly možnost startovat na mezinárodním světovém finále v chorvatském Umagu. Náš turnaj se podařilo do této série dostat a o postup se utkalo 31 hráček,“ uvedl hlavní trenér LTC Tonstav-Service České Budějovice Jiří Linha.

Do velmi silně obsazeného turnaje nastoupily za domácí oddíl Eliška Hrádková, Adéla Vavříková, Šárka Caisová a Natálie Rainke. „Pochválit musím tentokrát všechny, protože hodně bojovaly, nic nevzdaly a na kurtě nechaly všechno,“ řekl dále Linha s tím, že nejvíce se dařilo Rainke.

Ta si přes Hřebačkovou (6:3, 6:0), Birnerovou (6:2, 6:1) a Kratochvílovou (2:6, 6:3, 6:3) zajistila semifinále a postup do Chorvatska. „V semifinále bohužel Natálie prohrála s třetí nasazenou Jelínkovou 2:6 a 3:6. Finále v Umagu se bude hrát v září.

Právě Jelínková vystavila stopku i Hrádkové, která ale vzdorovala tři sety. Úspěch zaznamenala Šárka Caisová ve čtyřhře, kde se spoluhráčkou Kateřinou Bezdičkovou z Tábora vybojovala druhé místo.

I o následujícím víkendu bude v Budějcích silně obsazený turnaj. „Hrát budou dorostenky a zvu širokou veřejnost, protože bude k vidění kvalitní tenis,“ dodal Linha.

Štítky LTC, Tonstav-Service, tenis, LTC Tonstav-Service České Budějovice, turnaj, Umag, Champions Bowl, finále, semifinále, tenista, Jiří Linha, České Budějovice, Česko, Praha, Kraj Vysočina, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tenistka Rainke si zahraje na světovém finále podniku Champions Bowl  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.