Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Václav Prospal je rád, že znovu hraje hokej, myslí na play off a MS zatím neřeší

Po středeční prohře 0:1 v Buffalu neuspěli hokejisté New York Rangers také na ledě městských rivalů New York Islanders a prohráli 2:6. Po prohře český útočník Václav Prospal přiznal v noci na pátek v rozhovoru pro agenturu Mediafax, že Rangers mohou mít problémy udržet příčku zaručující play off.

„Prvních deset minut zápasu jsme se bránili, dalších deset minut jsme hráli přesilovky a dali jsme i gól,“ řekl k průběhu zápasu střelec vedoucího gólu týmu z Manhattanu Václav Prospal v pozápasovém rozhovoru pro agenturu Mediafax. „Do druhé třetiny ale nastoupilo jen jedno mužstvo a my jsme to nebyli,“ přidal naštvaně. „Včera jsme prohráli 0:1, dneska jsme taky moc gólů nedali. Neproměňujeme šance, gólman Lundqvist nás většinou drží nad vodou, ale my mu moc nepomáháme. Dneska jsme taky měli dost přesilovek. Nějaké z nich byly pět na tři a nic z toho. Takhle hrát nemůžeme,“ podotkl Prospal.

Jihočeský rodák očekával, že v pátek si Rangers pořádně zatrénují. „Trenér Tortorella nám určitě poví na tréninku své. Myslím, že dostaneme pořádně do těla,“ očekával Prospal tvrdou dávku od známého trenérského bouřliváka. „Pořád jsme ale osmí ve Východní konferenci a já věřím, že se do play off dostaneme.“

Proto Prospal nechtěl odpovídat na otázky týkající se jeho případného startu na mistrovství světa v Bratislavě a Košicích. „Na to vůbec nebudu odpovídat. Myslím na play off a podle mě tam teď jsme, takže nemá cenu spekulovat,“ potvrdil, že v NHL neradi manažeři slyší o šampionátu v době, kdy vrcholí boje o postup do Stanleyova poháru.

Přesto Prospal připustil, že se potkal s trenérem Hadamczikem. „Byl v New Yorku asi před čtrnácti dny, ale to je asi tak všechno. Něco jsme si řekli, ale já teď opravdu reprezentaci neřeším,“ podotkl Prospal, který naposledy hrál v českém dresu právě pod Hadamczikem v boji o bronz na OH v Turíně před pěti lety. „Už je to dlouho, to je pravda, rád bych se v reprezentaci ještě nějak rozloučil, ale teď je těžké na to myslet,“doplnil.

Letos totiž zažívá těžkou sezonu. Léto promarodil a vynechal prvních 53 zápasů v sezoně. „Neabsolvoval jsem kemp před sezonou a to je základ, který chybí. Je to teď u mě takové nahoru dolů. Jednou to jde, podruhé hůř. Nehraju úplně to, na co jsem byl zvyklý, ale na druhou stranu jsem rád, že vůbec hraju hokej. Teď myslím na play off a doufám, že sezona bude co nejdelší, když už jsem promeškal tolik zápasů,“ dodal útočník, který má po čtvrtečním derby na kontě 974 zápasy v NHL a nebýt zranění, už by byl v tuto chvíli za tisícovkou. „Co bude v další sezoně? To nikdo neřeší, stejně jako mistrovství světa. Teď je pro nás klíčový zbytek základní části,“ opakuje poněkolikáté Prospal.

Autor: David Procházka

Štítky Václav Prospal, New York Rangers, Mediafax, Buffalo Sabres, New York Islanders, National Hockey League, Mistrovství světa v ledním hokeji, hokej, Stanley Cup, HC Slovan Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Prospal je rád, že znovu hraje hokej, myslí na play off a MS zatím neřeší  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.