Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Českému šampionátu slalomářů vládli olympionici a Tunka

Triumfem olympioniků skončil v Lipně nad Vltavou domácí šampionát ve vodním slalomu. Tituly v sobotu získali kanoista Vítězslav Gebas, kajakářka Kateřina Kudějová i Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem, kteří na deblkanoi jako jediní obhájili loňské prvenství.

Mezi kajakáři chyběl bronzový medailista z Ria Jiří Prskavec a při jeho absenci zvítězil Ondřej Tunka o pouhých 14 setin před obhájcem titulu z předchozích dvou let Vítem Přindišem. Stříbrný medailista z minulých OH v Londýně Vavřinec Hradilek byl pátý.

Ještě vyrovnanější byl souboj o titul mezi kanoisty, kde totožného času jako Gebas dosáhl ve finálové jízdě Lukáš Rohan. O pořadí tak rozhodla kvalifikační jízda, v které byl lepší čtvrtý muž z olympijského závodu v Riu.

Foto FB Vít Přindiš | Zdroj ČTK

Štítky Ondřej Tunka, Vítězslav Gebas, Kateřina Minařík Kudějová, Jonáš Kašpar, Marek Šindler, Lipno nad Vltavou, olympijské hry, Rio de Janeiro, Jiří Prskavec, Vavřinec Hradilek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českému šampionátu slalomářů vládli olympionici a Tunka  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.