Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sezónu na Lipně odstartovaly dračí lodě

Už podesáté odstartuje o tomto víkendu 20. a 21. května hlavní sezónu u Lipna závod dračích lodí. Bavit se budou nejen závodníci, kterých rok od roku přibývá, ale také diváci u vodní nádrže, kteří mohou využít místní nabídky volnočasové zábavy. Připravený je i bohatý kulturní program.

„Dračí lodě jsou každoročně velkým lákadlem a jezdí na ně tisíce lidí z celé republiky. Zaznamenáváme stále větší zájem i o účast v samotném závodě. Tentokrát však mohou zájemci změřit své síly i v týmovém závodě na velkých paddleboardech pro 6 osob, nebo sledovat zápas v konaoepolu, netradičním odvětví, které kombinuje dva sporty,“ upozornil Vojen Smíšek, mluvčí společnosti Lipensko. Dračí lodě v sobotu závodily na vzdálenost dvě stě metrů a v neděli se jejich trasa prodlouží na kilometr. I v neděli bude připravený kulturní program a návštěvníci si mohou také zaveslovat s olympionikem Václavem Chalupou.

„Pro nejmenší i dospělé jsou přichystaná divadelní vystoupení. Od začátku května jsou již v provozu všechny letní provozy. Hosté mohou využít půjčovny sportovního vybavení. V těch najdou mimo jiné i kola vhodná pro jízdu v nové rodinné terénní cyklotrase Floutrejl, nebo elektročluny a malé plachetnice.

Tisková zpráva

Štítky dračí lodě, Vodní nádrž Lipno, Václav Chalupa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezónu na Lipně odstartovaly dračí lodě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.