Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bronz je blízko! Jihostroj zvládl i druhé utkání ve třech setech

Po domácím dvojutkání je třetí místo blízko. České Budějovice neztratily v domácí hale set ani v druhém utkání a dokráčely si tak pro druhé vítězství. První dva sety byly sice vyrovnané, ale ve třetím už Jihočeši jasně dominovali a opět tak zvítězili 3:0.

Úvod utkání vyšel hlavně Tomáši Filovi na servisu, který trefil dvě esa za sebou. Samotná hra ale byla vyrovnaná a při prvním technickém oddechovém času vedlo Karlovarsko nejmenším možným rozdílem 8:7. Skóre se poté přelévalo ze strany na stranu, ale Jihostroji se podařilo odskočit na 14:12 a trenér Brom si tak vyžádal klasický time-out. Jenže ani to hostům nepomohlo a náskok domácích ještě vzrostl. Českým Budějovicím hosté z Karlových Varů hodně pomáhali svými chybami na servisu. Do koncovky první sady tak šli domácí se čtyřbodovým náskokem. A když Michálek využil druhý setbol, zvítězil Jihostroj v prvním setu 25:21.

Na začátku druhé sady se opět domácí dostali rychle do vedení, ale Západočeši třemi body v řadě průběžné skóre otočili. Jenže na podání se výborně dařilo Filovi, který si připsal další eso. Za stavu 6:5 pro Jihočechy se na servis dostal brazilský univerzál Maciel a také on trefil eso. A když už se dostal domácí tým do dvoubodového vedení, tak hosté se třemi body v řadě opět dostali do vedení. Hra poté nabídla spoustu emocí, to hlavně díky sporným výrokům rozhodčího Činátla ve prospěch Karlovarska. Jihostroj se ale nenechal rozhodit a vybudoval si vedení 17:13! V koncovce se ale hosté dostali na dostřel a trenér Jan Svoboda sáhl k oddechovému času. Ten jeho tým nakopl a opět se dostal do tříbodového trháku. Time-out tak přišel na druhé straně. Ale další bod putoval na stranu Jihočechů a Jihostroj tak měl čtyři setboly. Opět využil ten druhý a tým v černobílých dresech se tak mohl radovat i ze zisku druhého setu.

I třetí dějství začali hráči Českých Budějovic na domácím taraflexu na výbornou a rychle vedli 3:0. A se stejným vedením šli domácí také do prvního technického time-outu. Poté se Jihočechům povedly dva bloky po sobě a vedení se rozrostlo už na pět bodů! Navíc pak zaútočil výborně Mach a bylo ještě veseleji. Bloky Jihostroji fungovaly ve třetí sadě na výbornou a i díky nim vedlo domácí mužstvo 16:9. Poté českobudějovičtí borci trochu polevili, ale stále měli otěže pevně ve svých rukách. Koncovku už si domácí bez problémů pohlídali, a když Maciel vytloukl hostující bloky, radovali se České Budějovice ze zisku třetího setu a druhého zápasu v sérii.

„My jsme ke včerejšímu výkonu přidali o něco víc v obraně. Udělali jsme méně chyb, zatlačili Karlovarsko servisem a dva sety měli hosté s příjmem problémy. Dva sety byly vyrovnané a ve třetí už hosté odešli,“ krátce shrnul utkání domácí trenér Jan Svoboda.

„Jedna věc je jasná, domácí nás přehráli obranou. Jak na bloku, tak v poli. Z jasných situací na jednoblok stejně dokázali zpracovat míč a vrátit ho zpátky. Měli jsme také v každém setu výpadky, hlavně při podáních Poláka. Tam nám Jihostroj vždy utekl a pak už to udržel. Dnes jsme na soupeře kvalitativně neměli,“ doplnil smutný hostující kouč Jiří Novák.

Jihostroj tak pojede do Karlových Varů s tím, že hned v následujícím utkání může sérii ukončit. Třetí zápas je na programu ve čtvrtek 28. dubna na palubovce soupeře od 18 hodin.

VK České Budějovice - VK ČEZ Karlovarsko 3:0 (25:21, 25:21, 25:18)

Rozhodčí: Činátl - Kovář
Čas: 75 minut.
Diváci: 756.
Nejvíce bodující hráči: Maciel (19) - Kriško (18).
Stav série: 2:0

VK České Budějovice: Červinka, Mach, Polák, Michálek, Maciel, Fila - libero Kryštof. Střídali Kraffer, Pochop a Tibitanzl. Trenér Jan Svoboda.

VK ČEZ Karlovarsko: Sukuba, Bartoš, Szczerbaniuk, Džavoronok, Málek, Kriško - libero Pfeffer. Střídali Široký a Janků. Trenér Petr Brom.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, České Budějovice, Jihostroj, Karlovarský kraj, trenér, Jan Svoboda, ČEZ, Karlovy Vary, Jiří Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bronz je blízko! Jihostroj zvládl i druhé utkání ve třech setech  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.