Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Světová liga ve volejbale je zpátky. Vytvoří fanoušci v Budvar aréně znovu bouřlivou atmosféru?

První ostrý test čeká volejbalisty české reprezentace pod vedením nového španělského kouče Miguela Ángela Falascy. Od pátku do neděle se v Budvar aréně odehraje jeden z turnajů Světové ligy. Česká republika zde postupně přivítá výběry Egypta, Číny a Kanady.

„Ani jeden z nich určitě nebude snadným soupeřem. My máme ještě ke všemu tu nevýhodu, že jsme zatím neodehráli ani jedno přátelské utkání. Kanada a Čína teď navíc absolvovala kvalifikaci na olympijský turnaj, takže jsou v plné formě,“ řekl španělský kouč v českých barvách.

Do brazilského Ria se na závěrečný turnaj nakonec povedlo kvalifikovat jak Kanadě, tak Egyptu. Fanoušci v Budějcích tak znovu po roce uvidí kvalitní volejbalovou podívanou. Naposledy se zde představila Francie, pozdější vítěz celé Světové ligy. „Vzhledem k výkonům Kanady a Číny v olympijské kvalifikaci mám z těchto soupeřů velký respekt. Ve Světové lize se ale lehký soupeři nenachází a věřím, že jim nedáme nic zadarmo,“ uvedl kapitán týmu Aleš Holubec.

Na své oblíbence se mohou těšit v Budvar aréně i příznivci VK České Budějovice. Pro první turnaj druhé výkonnostní skupiny pozval Falasca čtrnáct hráčů, mezi kterými je trojice Filip Habr, Martin Kryštof a Petr Michálek. V týmu je však i několik nováčků. „Pro všechny naše mladé hráče je Světová liga obrovskou příležitostí zahrát si mezinárodní turnaj a vytěžit z něj co nejvíce zkušeností do budoucna. Budu moc rád, když se nám některá utkání podaří vyhrát, ale mojí prioritou je momentálně vytvořit co nejstabilnější tým, zkvalitnit jeho hru a začít se krok po kroku víc a víc zlepšovat,“ doplnil Falasca.

Budějcký turnaj rozehraje v pátek od 16:00 duel národního týmu s Egyptem. Od 19:00 je vystřídá Čína s Kanadou. V sobotu si to nejprve od 15:00 rozdá Kanada s Egyptem, v 18 hodin půjde na taraflex Česká republika a Čína. Závěrečný den, tedy v neděli, uvidí v 15:00 diváci souboj Egypta s Čínou, tři hodiny nato bude česká volejbalová reprezentace bojovat o body s Kanadou. 

Další turnaj Světové ligy čeká český tým příští týden na Slovensku, své síly tam změří s Nizozemskem, Kubou a domácí reprezentací. Od 1. do 3. července odehrají čeští volejbalisté svůj třetí turnaj, tentokrát v Jižní Koreji. Kromě tamního národního týmu si Česká republika zahraje ještě s Nizozemskem a Egyptem.

Sestava České republiky pro turnaj v Českých Budějovicích:

Blokaři: Marek Beer, Aleš Holubec, Jakub Veselý, Adam Zajíček.
Nahrávači: Filip Habr, Jakub Janouch.
Smečaři: Adam Bartoš, Donovan Džavoronok, Petr Michálek, Marek Zmrhal.
Univerzálové: Michal Finger, Jan Hadrava.
Libera: Martin Kryštof, Daniel Pfeffer.

Foto Český volejbalový svaz, Ondra Driml

Štítky Budvar aréna, Kanada, volejbal, Čína, Egypt, Česko, Miguel Ángel Mayé, olympijské hry, VK Jihostroj České Budějovice, Aleš Holubec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eva Plášilová

Dobrý den. Jak je to prosím s lístky? Co když přijdu v so až kolem 18. hod.? Děkuji.

Pátek, 17. června 2016, 08:07Odpovědět

Světová liga ve volejbale je zpátky. Vytvoří fanoušci v Budvar aréně znovu bouřlivou atmosféru?  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.