Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihostroj zahájil přípravu prohrou s Příbramí

V kompletní sestavě zahájil VK České Budějovice zápasovou přípravu na nový ročník volejbalové extraligy. Ve Sportovní hale přivítal Příbram, se kterou nejprve ztratil dva sety, posléze dva získal. Tie-break vyzněl lépe pro hosty a ti tak vyhráli 3:2 na sety.

Sestava VK České Budějovice: Habr, Mach, Fila, Kraffer, Hackworth, Todua – libero Kryštof.

Lépe do přípravného duelu vstoupili Středočeši, ale hlavně díky dobré obraně na síti, kde se poprvé v zápase představil nováček Todua, se podařilo Jihostroji brzo dostat do vedení. Příbram ale držela s domácími krok a nepouštěla je na vyšší než jednobodový náskok. Před přechodem do koncovky prvního setu se ale povedlo Filovi zatlouci balon tvrdě na palubovku soupeře a Jihostroj donutil za stavu 16:14 vzít Příbram time-out. Ta se po něm vrátila na dostřel a dokonce po špatném příjmu Kryštofa šla do vedení 17:16. Domácí se nechali vykolejit z rytmu a v závěru nechali kocoury utéct na stav 21:17 v jejich prospěch. A přestože se Jihostroj ještě snažil zvrátit vývoj sady, Středočeši si ji po třetím využitém setbolu ze čtyř připsali na své konto.

Sestava VK České Budějovice: Habr, Mach, Fila, Kraffer, Hackworth, Sobotka – libero Kryštof.

Do druhého dějství nahradil Sobotka na bloku Toduu a Jihočeši si připsali úspěšnější vstup než soupeř. Brzo to bylo o pět bodů, to když Fila na hlavním kůlu zvýšil na 9:4. Přestože se jednalo o přípravu, nechyběly ani drobné rozepře mezi aktéry o sporné balony. Nesly se však ve velmi přátelském duchu. Stejně jako v první části se Jihostroj trápil hlavně na příjmu, což znamenalo, že díky dobrému servisu se Příbram vrátila na ztrátu dvou bodů. Pak se ale netradičním útokem za hlavou na síti prezentoval Hackworth a domácí zase odskočili. Jenže brzy bylo srovnáno, to když Juračka ze země vyškrábl míč, který poté složili jeho spoluhráči a upravili skóre na 13:13. Byla to navíc Příbram, jež vedla jako v minulém setu Jihostroj 16:14 a domácí duo Svoboda – Dvořák si vzalo oddechový čas. Oproti tomu příbramskému však nebyl efektivní a koncovka znovu lépe vyzněla pro hosty, kteří v ní využili druhý setbol a vedli 2:0.

Sestava VK České Budějovice: Červinka, Todua, Michálek, Kraffer, Gevert, Sobotka – libero Kuliha.

S novým univerzálem Gevertem, nahrávačem Červinkou a bez libera Kryštofa zahájili třetí část domácí skvěle, nicméně jejich výkon se podobal jízdě na horské dráze. Rychle získané vedení totiž ještě rychleji ztratili a pustili Příbram ke slovu. Ta ale nevyužila psychické výhody a znovu značně prohrávala, tentokrát o čtyři body 5:9. Jihočeši navíc nechtěli připustit přetahovanou z prvních dvou setů a vedení ještě navýšili na 14:8, to když byl na servisu Todua. Slibný šestibodový náskok se ale znovu začal vytrácet a Příbram snížila byla na dostřel, Jihostroj ale zvládl zpevnit obranu na síti a po esu Sobotky se vrátil k výraznému vedení 20:15. Vytlučené bloky Krafferem posléze znamenaly stav 22:16 a také velkou naději na zisk třetí sady. Ta navíc byla podpořena po dalších dvou chybách hostů. Rychlý proces se setboly nakonec udělal Gevert, který přímým bodem z podání stanovil výsledek na 25:16. 

Sestava VK České Budějovice: Červinka, Mach, Michálek, Kuliha, Gevert, Sobotka – libero Kraffer.

Domácí pokračovali v nastoleném trendu a postupně si vypracovali čtyřbodový náskok a vedli 11:7. Příbram nejprve drobně korigovala ztrátu, posléze ale dokázala i vyrovnat, to když Juračka senzačně vybral bombu Geverta. Před koncovkou byl stav 18:18 a schylovalo se k napínavému rozuzlení prvního přípravného utkání. Michálkova plachta a bloky Kulihy s Machem daly drobnou výhodu Jihostroji, který vedl 20:18. Dvoubodové vedení Jihočeši drželi a blížili se k druhému vyhranému setu. Příbramští ale ještě napnuli veškeré síly a vrátili na 22:22. Důležitou rozehru zvládli domácí, když Michálek otřel o bloky balon a vybojoval dva setboly, které následně úspěšně proměnila obrana Jihostroje na síti.

Sestava VK České Budějovice: Červinka, Kuliha, Hackworth, Sobotka, Fila, Todua – libero Kraffer.

Zkrácená sada vyznívala lépe pro hosty, kteří si vypracovali vedení 6:3 a tříbodový náskok drželi i v polovině sady. Po bloku Hackwortha už to však bylo jen 9:10. Jenže hosté znovu utekli a zdálo se, že Příbram už si vítězství za stavu 13:10 pohlídá. Vytlučené bloky za stavu 14:11 pro hosty přinesly konec utkání a prohru Jihostroje 2:3.

VK České Budějovice – VK Euro Sitex Příbram 2:3 (22:25, 20:25, 25:16, 25:20, 11:15)

Nejvíce bodující hráč: Michálek (14)

 

Štítky Příbram, VK Jihostroj České Budějovice, Jihostroj, Česká volejbalová extraliga mužů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj zahájil přípravu prohrou s Příbramí  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.