Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Českou republiku čeká volejbalový svátek, v červnu hostí mistrovství světa U21

Už jen čtyři týdny zbývají do startu mistrovství světa ve volejbale mužů do 21 let, které bude v červnu hostit Česká republika. Světová mládežnická špička se sjede do Brna a Českých Budějovic, kde bude o mistrovský titul bojovat celkem 16 týmů, a to od 23. června do 2. července.

Český národní tým pod vedením reprezentačního kouče Ivana Pelikána se v úvodu mistrovství představí v jihomoravském Brně, kde odehraje základní skupinu. Jeho další účinkování pak bude záviset na výsledcích jednotlivých utkání. Rozlosování celého turnaje proběhne 31. května, kdy budou jednotliví soupeři rozděleni do čtyř skupin.

Dostat akci podobného formátu do České republiky je obrovský úspěch. Chlapecký volejbal je u nás na vzestupu a účast 16 nejlepších světových týmů v Brně a Českých Budějovicích může pomoct k jeho další popularizaci. Pro celý náš tým je proto velikou motivaci se na akci dobře připravit, abychom se prezentovali co nejlépe,“ zdůraznil český trenér Ivan Pelikán.

Český kouč sestavil pro přípravu širší kádr čítající celkem 22 hráčů. Z nich vzejde na mistrovství světa konečná dvanáctka. „Základem nominace je pochopitelně ročník 1997, ale náš kádr byl doplněn i o několik hráčů ročníků 99. V širší nominaci je i Matyáš Džavoronok, velký talent našeho volejbalu, který je ročník 2001. Myslím si, že je důležité dát možnost i těm mladším, aby se připravovali se staršími hráči a případně prali o nominaci,“ poznamenal k nominaci Pelikán.

V Českých Budějovicích bude reprezentace trénovat až do 11. června. Závěrečná fáze přípravy pak bude probíhat v Brně. „V nominaci je i několik kadetů, kteří nás velmi úspěšně reprezentovali na nedávném ME. U některých budeme muset vytvořit prostor, aby si „dodělali" školu. Od poloviny května by se už ale všechno mělo stabilizovat,“ dodal Pelikán.

Tisková zpráva | Foto Ondřej Driml

Štítky Česko, volejbal, mistrovství světa, Volejbal Brno, VK Jihostroj České Budějovice, Matyáš Džavoronok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českou republiku čeká volejbalový svátek, v červnu hostí mistrovství světa U21  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.