Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na vítězství čeští volejbalisté čekali do samého závěru šampionátu. Končí patnáctí

Mistrovství světa ve volejbalu mužů do 21 let, hrané v Brně a Českých Budějovicích, zamířilo do finálového dne. Závěrečný zápas čekal také na české volejbalisty, kteří v souboji o 15. příčku změřili již podruhé na tomto šampionátu síly s celkem Maroka.

Český tým také v úvodu utkání o patnáctou příčku pokračoval v nepříliš přesvědčivém výkonu z posledních dvou setů utkání s Egyptem. Nadšeně bodující Maročané několikrát zastavili naše útoky dvou nebo trojblokem a získali první sadu rozdílem šesti bodů – 19:25.

Do druhého setu dal trenér Pelikán důvěru v dnešním zápase druhému nahrávači Kristiánu Červinkovi a smečaři Marku Šulcovi a Češi se trochu zvedli (8:5), při bodové sérii Lukáše Vašiny na podání vedli už 20:16. Maroko ale dokázalo srovnat a druhý set šel do napínavé koncovky za stavu 23:23. Na 24:23 pro Čechy poslal diagonální smečí Matěj Šmídl a vybojoval pro náš reprezentační výběr setbol. Ten vzápětí proměnil přímým bodem Lukáš Vašina (25:23). 

Do třetí sady Češi vstoupili parádně a vypracovali si, i díky dvěma blokům Matěje Šmídla, náskok 8:2. Záhy však přišlo polevení českého týmu a bodová série Maročanů (9:7). Češi ale získali výraznější vedení zpět a vstupovali do druhého technického time outu za stavu 16:12. I závěr třetího setu byl v jasné režii českého týmu, který zdolal Maroko 25:19 a ujal se vedení 2:1 na sety.

I čtvrté dějství patřilo od prvních balónů českému týmu (8:3). Po útoku Lukáše Vašiny Česko vedlo už 13:6 a bezpečně směřovalo k vítězství v dnešním zápase. Po esu Kristiána Červinky a přešlapu Maročanů ukazovala světelná tabule už stav 15:6 pro Čechy. I přes snížení soupeře Češi bezpečně zápas dovedli do vítězného konce, když zvítězili poměrem 25:20 a celkově 3:1 na sety. 

MS U21 - o 15. místo:

Česká republika - Maroko 3:1 (19:25, 25:23, 25:19, 25:20)

Sestava ČR: Džavoronok M., Hudák, Horák, Džavoronok D., Vašina, Indra, libero: Kunc. Střídali: Červinka, Šmídl, Šulc, Suda.

Ohlasy po utkání:

Ivan Pelikán (kouč České republiky): „Byl to těžký ranní zápas. Trvalo nám, než jsme se rozehráli, přičemž Maroko bylo přesnější a preciznější na přihrávce. Pak jsme, zaplať pánbůh, vystřídali a zápas jsme otočili. Nebylo to ale vůbec jednoduché utkání."

Marek Šulc (smečař České republiky): „Myslím si, že tenhle zápas byl o morální síle, kterou jsme po prvním setu těžko hledali. Nakonec jsme ji ale našli a jsem rád, že s námi měli diváci velkou trpělivost a podporovali nás do poslední výměny. Já jim za to děkuji, protože to nebylo úplně nejlepší utkání, ale oni vydrželi. Je zde alespoň na závěr to vítězství, za které jsem hrozně rád."

Kristián Červinka (kapitán České republiky): „Hra nebyla podle našich představ, a o to víc jsem rád že jsme poslední zápas tohoto družstva zakončili vítězstvím."

Autoři | Foto Michal Vítovec

Štítky volejbal, mistrovství, finále, Česko, Maroko, vítězství, Lukáš Vašina, Brno, volejbalista, České Budějovice, Matěj Šmídl, Egypt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na vítězství čeští volejbalisté čekali do samého závěru šampionátu. Končí patnáctí  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.