Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihostroj vstoupil do Českého poháru vítězstvím nad Ostravou 3:0

Do volejbalového Českého poháru vstoupili hráči VK České Budějovice domácím utkáním proti Ostravě. Jihočeši potvrdili roli favorita a soka zdolali ve třech setech.

Jihostroj nastoupil v základní sestavě s mladým smečařem Kraffrem a zkušeným Michálkem. Na bloku dostali důvěru Todua a Ondrovič, na nahrávce Filip Palgut a na postu univerzála Filip Křesťan. Ostrava dlouho držela s Jihostrojem vyrovnaný krok (11:11). Až v polovině prvního setu Jihostroj odskočil o dva body (17:15).

Před koncovkou první sady Ostrava chybovala na podání a set pak ukončil kapitán Radek Mach rychlým útokem středem sítě (25:21). Druhou sadu zahájila Ostrava chybou na podání, ale začátek setu opět zdobila bitva o každý bod. Vstup do prvního oddechového času zařídil Jiří Kraffer, který připsal na stranu domácích osmý bod (8:5). Při vedení 15:8 poslal trenér René Dvořák na jihočeskou stranu Marka Šotolu za Filipa Křesťana a Filipa Kupilíka za Filipa Palguta. Set následně ukončil nekompromisní dvojblok Todua-Kupilík. 

Ve třetím setu zůstal na hřišti mladý Šotola s Kupilíkem. Úvod se vydařil Ostravě, která vedla a Jihostroj dorovnal skóre až za stavu 7:7. Poté už převzali otěže zápasu opět Jihočeši a do koncovky třetí sady vstupovali s dvoubodovým vedením. Jedenadvacátý bod připsal Marek Šotola, dvaadvacátý Kraffer. Set ukončil Valerij Todua. 

VK České Budějovice - VK Ostrava  3:0 (25:21, 25:15, 25:23)

České Budějovice: Palgut, Křesťan, Michálek, Ondrovič, Todua, Kraffer, libero Kryštof. Střídali: Mach, Šotola

Ostrava:  Kotas, Nugent, Janků, David, Biernat, Šoltys, libero Sobczak. Střídali: Šmídl, Kamrádek

Autoři | Foto Jana Kroneislová | Zdroj volejbalcb.cz

Štítky VK České Budějovice, volejbal, Český pohár, Ostrava, VK Jihostroj České Budějovice, Jihostroj, Filip Křesťan, Marek Šotola, Radek Mach, Filip Palgut, Volejbalový klub Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj vstoupil do Českého poháru vítězstvím nad Ostravou 3:0  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.