Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čeští volejbalisté se představí v Budějcích při přátelském utkání s Íránem

Česká volejbalová reprezentace je ve své závěrečné fázi přípravy před nadcházející Světovou ligou. Už za devět dní se poprvé představí v Japonsku, kde v Okajamě vyzve domácí národní tým. Ještě předtím si ale svěřenci trenéra Zdeňka Šmejkala zahrají dva domácí přípravné zápasy proti silnému Íránu. První z nich rozehrají už zítra ve Sportovní hale.

Asijský soupeř bude pro volejbalisty tou nejlepší možnou přípravou před Světovou ligou. Hráči se tak na čtvrtý celek z jejího posledního ročníku a na šestý tým z loňského světového šampionátu pečlivě připravují. „Teď mají hráči přípravu každý sám. Třeba nahrávači se dívají, jak funguje jejich obrana, a zase blokaři rozebírají hru nahrávače, jak distribuuje míče. Každý si všímá toho, co souvisí s jeho hrou. My v realizačním týmu si také děláme analýzu a pak se sejdeme a zvolíme jednu,“ upřesňuje kouč Zdeněk Šmejkal.

V Příbrami, kde probíhá poslední fáze přípravy, je už prakticky celý tým. „Kromě Jirky Krále, který stále řeší osobní problém, jsme kompletní. S ním v těchto zápasech nepočítáme. Když se připojí ve Světové lize, tak až na domácí zápasy,“ přidává Šmejkal informace o jeho zapojení do kádru.

Zatím ale není jasné, v jaké sestavě vyrukují na Írán čeští hráči. „Já ji v hlavě nemám, protože mám osmnáct hráčů a chtěl bych dát všem šanci. Ty přípravné zápasy k tomu mají posloužit. Jedna věc je hrát s Íránem, co se týká prestiže, ale je to forma přípravy, proto budeme hrát každý zápas v jiné sestavě a budeme dost hráčů střídat. To abychom věděli, jak spolu různí hráči fungují,“ dodává hlavní trenér mužské volejbalové reprezentace.

První vzájemný zápas se rozehraje v českobudějovické Sportovní hale už zítra od 18 hodin. Odveta je naplánována ve stejný čas o den později, místem konání bude tentokrát sportovní hala v Příbrami. Na oba duely stojí vstupné 50 korun. Přímým přenosem je však půjde sledovat i na portálu TVCOM.cz.

Foto: Jan Homolka

Štítky Írán, České Budějovice, Zdeněk Šmejkal, sportovní hala, Japonsko, Okajama, Příbram, volejbalista, Jirka Král, Jan Homolka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští volejbalisté se představí v Budějcích při přátelském utkání s Íránem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.