Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihostroj letos poprvé prohrál, zdolala ho Příbram!

Tak to ti naši kluci nezvládli. Během svátků asi baštili hodně salátu a cukroví, protože se jim dohrávka devatenáctého kola nejvyšší domácí soutěže nevydařila. V domácím prostředí prohráli ve čtvrtek večer s Příbramí 2:3.

Jednou to muselo přijít. Ale že to bude v domácím prostředí, to asi málokdo nečekal. První porážku tak připravil svým bývalým svěřencům trenér Petr Brom. Toho přivítalo osm stovek diváků bouřlivým potleskem a skandováním jeho jména. A „Jahoda“ si celý zápas užíval...

Jihostroj si s klidem dokráčel pro vítězství v prvním setu, který praktický sám režíroval. Jenže pak se vše otočilo. Příbramští Kocouři zatnuli své drápy a drželi se ve druhém setu zuby nehty svého protivníka. Přetahovaná o každý bod vyústila v dramatickou koncovku, ve které byli šťastnější hosté.

Stejný vývoj pak přinesly další dva sety. Jen s tím rozdílem, že v tom čtvrtém byl výkon Jihostroje hodně špatný. Příbram bránila, seč jí síly stačily, domácí celek si uhrál pouze ostudných 16 bodů.

Ve vyrovnaném rozhodujícím setu ještě Jihostroj dotáhl vedení hostů (8:10, 10:10), ale na vítězství nedosáhl. „Fantazie! Tohle byl ten nejhezčí opožděný dárek k Vánocům,“ rozplýval se šťastný smečař Příbrami Vojta Zach, jenž nedávno opustil Budějovice po pětiletém angažmá.

„Od druhého setu jsme hráli parádně, o našem vítězství rozhodla lepší obrana. I v útoku jsme pak byli přesvědčivější než domácí,“ dodal zkušený hráč.

Trenér Jihostroje Jan Svoboda se po první porážce trošku mračil. „Dobře jsme utkání rozehráli, Příbram jsme rozbili servisem. Rozhodlo to, že nám nezahráli dobře smečaři. A v posledních dvou setech nerozděloval dobře takticky nahrávky Petr Zapletal, proto jsem pustil do hry Filipa Habra. Ale s takovými procenty, které  jsme v útoku měli, nešlo nic dělat,“ sdělil po utkání.

Jihostroj České Budějovice – Kocouři Příram 2:3 (20, -23, 20, -16, -12)

Čas: 133 minut. Rozhodčí: Hudík, Renčín. Diváků: 783.

Jihostroj: Zapletal, Motys, Sukuba, Smrčka, Fila, Rojas, libero Juračka – Habr, Michálek, Mach, Procházka. Trenér Jan Svoboda.

Příbram: Pekárek, Kriško, Havrlík, Leikep, Böhm, Zach, libero Málek. Trenér Petr Brom.

Autoři

Štítky Příbram, Jihostroj, Jan Svoboda, Petr Zapletal, Filip Habr, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

No co, jedna prohra mi nevadí, spíš profesorskej přístup. Takhle nás rozmetá kdokoli, kdo bude bojovat a vyjde mu risk. Vrátit se na zem a mít pokoru i k naší lize kluci....

Pátek, 30. prosince 2011, 07:54Odpovědět

Jihostroj letos poprvé prohrál, zdolala ho Příbram!  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.