Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kolaps v závěru znamená pro Jihostroj prodloužení čtvrtfinálové série

Z očekávaného postupu do semifinále volejbalového play-off Uniqa extraligy sešlo. Alespoň pro tento okamžik. Hráči Jihostroje měli během čtvrtého duelu s Příbramí několik možností, jak ukončit celou sérii, ani jeden z nabídnutých mečbolů však nedokázali využít. A to se jim vymstilo v tie-breaku, který kocouři vyhráli. Čtvrtfinále bude pokračovat už ve čtvrtek ve Sportovní hale.

Začátek střetnutí se nesl v podobném duchu jako o den dříve. Domácí vedli o technickém time-outu o čtyři body. A to i přesto, že na síti byli hosté při blocích pečliví. Příbram se vyšvihla až na vedení 14:11, jenže vzápětí ztratila dva míče a pustila Jihostroj do kontaktu. Ten se nehodlal vzdát a bojoval o zvrat v prvním setu. V koncovce se povedlo alespoň vyrovnat na 21:21 a zdálo se, že se o sadu svede tvrdá bitva. Jihočeši ale nedokázali kocourům vzdorovat a čtyřmi ztracenými míči v řadě o ni přišli.

Hosté si hned v úvodu druhého dějství vypracovali drobný dvoubodový náskok, se kterým proplouvali dalším vývojem. Kocouři se potýkali s horším příjmem a nemohli pořádně zabrat na útoku. Od stavu 15:13 byl na hřišti už jen jeden tým, který diktoval tempo hry. Domácí nestíhali a ztratili soupeře z dohledu. Ten si rychle vytvořil náskok, který byl pro Příbram smrtící. Středočeši získali už jen tři výměny a České Budějovice poměrem 25:16 srovnaly průběh dalšího čtvrtfinále.

Příbram se však ještě dokázala zvednout. Třetí set začala lépe a postupně navyšovala své vedení. Už už to vypadalo, že by to s Jihočechy mohlo vypadat dost špatně, družina kouče Svobody však zapnula záložní motory a zvrátila šestibodové manko ve svůj prospěch. Kocouři se ale dokázali udržet v závěsu a bojovali v dramatické koncovce. Jihostroj zachoval pevné nervy za stavu 23:22, vybojoval si setbol, který hned na první pokus proměnil.

Čtvrtý set sliboval velké drama, což se po pár výměnách potvrdilo. Hosté klepali na brány semifinále, Příbram hrála o holé přežití v sérii. Ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat vedení dostatečné pro klidný zisk setu. A tak došlo na dramatickou koncovku, ve které se přelévalo vedení ze strany na stranu. Mečbol střídal setbol a hráči obou celků se museli naplno koncentrovat na každou výměnu. Pětačtyřicet minut trvalo, než došlo k rozuzlení zápletky. Ta měla úspěšný konec pro vyhecované kocoury, kteří dějství získali poměrem 40:38.

Tie-break nemá v žádném utkání jasného favorita a ani tady tomu nebylo jinak. Lépe do něj vstoupila Příbram a při změně stran vedla o dva body. Hned po návratu na palubovku ale Jihostroj otočil vývoj a vypracoval si následně vedení 13:11. Vidina postupu ale nejspíše na hosty negativně zapůsobila, čehož domácí využili a čtyřmi získanými výměnami v řadě vyhráli první čtvrtfinále v sérii. Souboj se tak vrací ve čtvrtek na jih Čech.

Euro Sitex Příbram - VK Jihostroj České Budějovice 3:2 (21, -16, -22, 38, 13)

Čas: 141 minut. 
Stav série: 3:1

VK Jihostroj České Budějovice: Kriško, Michálek, Tibitanzl, Zapletal, Mach, Kuliha - libero Hupka. Střídali Habr, Fila, Pleva a Šulista. Trenér Jan Svoboda.

Štítky VK Jihostroj České Budějovice, Euro Sitex Příbram, volejbal, play-off, Uniqa extraliga, čtvrtfinále, Jihostroj, Příbram, Česká volejbalová extraliga mužů, Jan Svoboda, České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolaps v závěru znamená pro Jihostroj prodloužení čtvrtfinálové série  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.