Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Uzdraveným volejbalistům Jihostroje přijede čelit Brno

Před očekávaným soubojem s VK ČEZ Karlovarsko, na který se jihočeští volejbaloví fanoušci těší, přijdou ještě dva zápasy. České Budějovice se ve čtvrtek v dohrávce 12. kola Uniqa extraligy střetnou před domácím publikem s desátým Volejbalem Brno.

Jihostroj musel po utkání Ligy mistrů v Belchatowě řešit nepříjemnou situaci. Už při cestě do Polska se u týmu začínala projevovat chřipková epidemie, která po návratu postihla prakticky celý tým.

„Honza Kuliha a Vláďa Sobotka byli asi jediní, kterých se nedotkla,“ potvrdil trenér Jan Svoboda, jenž se také musel léčit. Duel s nováčkem soutěže, který se měl odehrát toto pondělí před televizními kamerami, tak byl po vzájemné dohodě přeložen.

Nyní je ale už většina hráčů v tréninkovém nasazení a připravuje se na utkání s Brnem. Pro Budějovické to tak bude dobrá zápasová prověrka před odvetou za vyřazení z Českého poháru.

„Předpokládám, že proti Brnu nás bude jedenáct, čerstvě zasažen chřipkou je totiž Petr Šulista. Ten ve čtvrtek určitě nenastoupí,“ přidává Svoboda. Od posledního ostrého vystoupení Jihostroje tak ve čtvrtek uplyne už devět dní, což v únoru zažít kvůli zhuštěnému programu nepůjde.

Jihomoravané mají v letošní sezoně na svém kontě zatím pouhá čtyři vítězství. Naposledy doma zdolali Zlín 3:2 na sety. Na konci ledna ale přišly dvě porážky a Volejbal Brno se tak krčí na desátém místě s třinácti body. Nebýt však několika těsných proher v základní části, mohla být situace zcela jiná.

Poslední sobotní zápas na palubovce ČZU Praha je dobrým příkladem. Hosté se nemohli dostat do střetnutí a první sadu ztratili. Ve druhé ale odešel Pražanům útok a Brno snadno vyrovnalo. Psychická výhoda se však na jejich stranu nepřelila a domácí neměli problém znovu navázat na úspěšnou hru z úvodního dějství.

„ČZU vyhrálo díky Džavoronokovi, kterého jsme nebyli schopni ubránit. To rozhodlo o výsledku celého zápasu,“ hodnotil lodivod Brna Ondřej Marek.

Souboj s Brnem začíná ve Sportovní hale ve čtvrtek od 18 hodin a řídit ho bude dvojice rozhodčích Němeček - Buchar. Ti, kteří nemohou být přímo u toho, mohou sledovat přímý přenos na tvcom.cz.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do čtvrtečního poledne následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Volejbalisté Jihostroje prozatím získali v této sezoně 29 bodů. Správně je tedy možnost C.

Po jedné volné vstupence na dnešní utkání vyhráli čtenáři Lada Předotová, Petra Eichnerová, Vlastimil Mertl a Josef Jindra. Blahopřejeme!

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, Volejbal Brno, Uniqa extraliga, 12. kolo, soutěž, ČEZ, Česká volejbalová extraliga mužů, Karlovarský kraj, Jan Svoboda, vstupenka, Liga mistrů UEFA, Česká zemědělská univerzita v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzdraveným volejbalistům Jihostroje přijede čelit Brno  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.