Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vyprodaný Střelecký ostrov viděl výhru českého týmu

Fotbalový stadion na Střeleckém ostrově prožil sváteční den. V rámci kvalifikace o fotbalové mistrovství Evropy 2012 hostil týmy České republiky a Lichtenštejnska. Vyprodané ochozy budějovického stadionu sledovali jasnou převahu českého týmu, který nakonec zvítězil díky gólům Baroše a Kadlece 2:0.


České republika - Lichtenštejnsko 2:0 (1:0)

Branka: 3. Baroš, 70. Kadlec
ŽK: Plašil - Mich. Stocklasa, Rechsteiner, Frick, Beck
Rozhodčí: Hategan - Sovre, Nagy (všichni ROU)
Diváci: 6681 (vyprodáno)

Sestava ČR: Čech - Pospěch, Hubník, Sivok, M. Kadlec - Plašil, Rosický (83. Polák), Hübschman, Morávek (55. Hloušek) - Baroš, Lafata (59. Necid).
Sestava Lichtenštejnska: Jehle - Rechsteiner, Mar. Stocklasa, Mich. Stocklasa, Burgmeier - Beck, N. Hasler, Büchler (9. Kieber, 81. Christen), Erne - Frick - D. Hasler.


Českému týmu bezpochyby hodně pomohla skutečnost, že se hned ve 3. minutě dostal do vedení, když se po parádní akci prosadil Milan Baroš. Tým Michala Bílka si i v dalším průběhu prvního poločasu vytvořil řadu gólových příležitostí, avšak ke změně skóre již nedošlo. Nejblíže ke gólu byl především David Lafata, jehož jednu ze střel zastavilo břevno a poté i bravurním zákrokem gólman Jehle.

Ve druhém poločase český tým ještě zvýšil své úsilí a brzy si vytvářel další šance. Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit v 69. minutě Baroš, jehož střelu po pěkné narážečce s Plašilem ale zastavilo břevno. Hned o minutu později se Češi ale přeci jen dočkali, když se po rohovém kopu Plašila trefil přesnou hlavičkou Michal Kadlec. Přestože se fanoušci dalších branek již nedočkali, závěr zápasu se dohrával za potlesku vděčného budějovického publika.

Štítky Střelecký ostrov, Česko, Milan Baroš, Michal Kadlec, Lichtenštejnsko, Evropa, David Lafata, Michal Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyprodaný Střelecký ostrov viděl výhru českého týmu  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.