Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Děti si vyslechly hasičské pohádky přímo od hasičů

Čtrnáct zcela nových pohádek svázaných v modré knížce představili dnes hasiči dětem po celé republice. Přesně v 10 hodin odstartovalo první velké předčítání nově vydaných Hasičských pohádek.

Na mnoha stanicích v České republice ve čtvrtek s napětím čekaly děti na nové hasičské pohádky. Napnutí byli také hasiči a především autoři, jestli se budou pozvaným dětem pohádky líbit. V Jihočeském kraji se na osmi stanicích sešlo celkem více než 300 dětí. A jejich reakce byla jednoznačná – Hasičské pohádky se čtrnácti zcela novými příběhy, které sepsali samotní hasiči, se líbily!

Na stanicích v Českém Krumlově, Písku, Milevsku, Jindřichově Hradci, Táboře, Prachaticích, Strakonicích nové pohádky dětem četli jak ředitelé územních odborů, tak velitelé stanic či další příslušníci. Čtení pohádek bylo dětem zpestřeno exkurzí na stanicích, povídáním o hasičské práci nebo malováním obrázků.

Na stanici v Českých Budějovicích se představili přímo dva jihočeští autoři. Své pohádky dětem přečetli ředitel HZS Jihočeského kraje plk. Ing. Lubomír Bureš a operátorka tísňové linky 112 prap. BcA. Monika Kocinová.

Hasiči se dětem představili v úplně jiné situaci, než je obvykle znají. Nehasili požáry, nezachraňovali před povodněmi, neřešili dramatické situace. Tentokrát četli pohádky.

„Čtení pohádek, které napsali sami hasiči, je něco nového, něco, co tu ještě nikdy nebylo. Věřím, že se dnes pohádky dětem, které přišly na naše stanice, líbily a že se budou líbit i všem dalším dětem, kterým je při dalších příležitostech budou naši hasiči číst. Doufám, že děti si tak snad vytvoří k hasičům i jiný vztah, než který normálně znají z našich každodenních zásahů“, řekl k nově vydané hasičské knížce krajský ředitel – a zároveň autor – plk. Ing. Lubomír Bureš.

Na otázku, zda se hasičské pohádky líbily, odpověděl Kubík Zach ze školky na Pražské v Českých Budějovicích, že opravdu moc a že by si takovou knížku přál mít doma. Honzík Brunclík ze školky Čéčova v Českých Budějovicích se dnes ráno k hasičům prý vůbec netěšil, ale pak se mu čtení pohádek moc zalíbilo a zlepšilo mu celý den.

Na celorepublikovou akci v následujících dnech navážeme jihočeským čtením. Jestliže jsme nejprve četli dětem, které přišly k nám na naše stanice, pak za dalším čtením půjdeme my k dětem. Hasičské pohádky budeme číst dětem po obědě před spaním například v mateřských školkách v Týně nad Vltavou, Prachaticích, Třeboni, Českých Budějovicích, Volyni, Trhových Svinech či Bavorově.

 

Tisková zpráva

Štítky pohádka, kniha, České Budějovice, Jihočeský kraj, Prachatice, Česko, Český Krumlov, Písek, Jindřichův Hradec, Milevsko, Tábor, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti si vyslechly hasičské pohádky přímo od hasičů  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.