Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rozumíme si, radíme se o všem, říká o spolupráci s Romanem Lengyelem legendární Jiří Vlček

Legendární mládežnický trenér budějovického Dynama Jiří Vlček, jehož rukama prošlo několik slavných hráčů a jeho jméno nechybí ani v klubové síni slávy, je znovu ve fotbalovém kolotoči. Nedávno se stal oficiálně asistentem trenéra juniorky, kterou vede jeho někdejší svěřenec Roman Lengyel.

Na střídačce juniorky Dynama nestál osmašedesátiletý Jiří Vlček v posledním střetnutí s Duklou Praha poprvé. „Už jsem v téhle roli absolvoval asi pět utkání. Už předtím jsem tam trochu pomáhal, a když Petr Skála přešel k áčku, tak jsem se stal oficiálním asistentem Romana Lengyela,“ vypráví známý kouč, který začínal s trénování u Malého jezu a výrazně se podílel na vybudování tréninkového centra na Složišti, kde byl také správcem.

V podzimní části působil u dorostu. „S Petrem Kadlecem jsem vedl sedmnáctku, ale po podzimu mě vystřídal Míra Plocek. Já jsem v té době fungoval jako pozorovatel u áčka. Jezdil jsem sledovat soupeře a potom jsem referoval o jejich slabinách a přednostech,“ popisuje, jak si vyzkoušel další zajímavou funkci.

Oba oslaví příští rok kulaté narozeniny

U juniorů je teď asistentem osmatřicetiletého Romana Lengyela. „Romana znám samozřejmě dlouho, trénoval jsem ho jako dorostence. To tenkrát byla opravdu silná sestava. Kromě Romana Lengyela tam byli ještě Martin Vozábal, David Lafata, Jarda Drobný, Milan Vrzal, Tomáš Řehoř a další. Vybojovali jsme spolu titul mistra republiky v mladším dorostu. To bylo, tuším, v roce devadesát čtyři,“ vzpomíná na titul, který slavili na ostravských Bazalech.

S Lengyelem vytvořili sehranou dvojici. Oba oslaví příští rok kulaté narozeniny. „Rozumíme si, radíme se o všem. Roman má samozřejmě veliké předpoklady k tomu, aby v trenérské hierarchii postupoval nahoru. Jeho hráčské zkušenosti i lidské vlastnosti ho k tomu předurčují. V týmu máme asi šest kmenových hráčů, které podle potřeb doplňujeme o kluky z devatenáctky, eventuálně se u nás rozehrávají třeba po zranění hráči áčka. To je úkol juniorky, který se snažíme plnit. Už se začínají prosazovat třeba mladíci Petr Dolejšek nebo Matyáš Zachař. Je to pro ně škola,“ míní Jiří Vlček. „V pondělí dopoledne přivítáme Příbram, v plánu jsou samozřejmě všechny tři body,“ dodává k poslednímu střetnutí v končící sezoně.

Autoři | Foto Ladislav Lhota

Štítky fotbal, trenér, Vlček, Lengyel, mládež, juniorka, Roman Lengyel, Jiří Vlček, FK Dukla Praha, Stanislav Kostka Neumann, Petr Kadlec, David Lafata, Martin Vozábal, Tomáš Řehoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozumíme si, radíme se o všem, říká o spolupráci s Romanem Lengyelem legendární Jiří Vlček  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.